Quantcast
Новини Пловдив » Здраве » COVID-19 » Гърците се редят на опашки за ваксини
COVID-19 Свят

Гърците се редят на опашки за ваксини

Властите в Гърция констатират засилен интерес към ваксинирането против ковид, след като страната въведе по-тежки ограничения за неваксинираните.  Близо 70 хиляди на ден си поставят ваксина, съобщава гръцкото здравно министрество. На много места пред центровете за ваксинация се извиват опашки.

И в Гърция вече се заговори за задължително поставяне на ваксини. Членове на Съвета за контрол на пандемията настояват да се въведе задължително ваксиниране и да бъдат тествани дори хората с поставени две дози.

Правителството все още отказва да приложи тези мерки. Премиерът Кириакос Мицотакис отхвърли и вероятността за въвеждане на локдаун. Притеснителен е високият брой граждани над 60-годишна възръст, които не са ваксинирани дори с първа доза, те са около 570 хиляди. Според 56% от гърците правителството им не се справя с пандемията.

Лекари от държавните болници в Солун протестираха с искане за незабавна мобилизация на всички медици на частна практика, както и на всички частни клиники в борбата с Covid.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Категории

Времето

До кога ще изкара новият кабинет?

Покажи резултатите

Начална дата: 17.12.2021 @ 10:52 | Крайна дата: 17.01.2022 @ 12:00

Зареждане ... Зареждане ...