Quantcast
Новини Пловдив » Спорт » Нашите биатлонисти започват стартовете за Световната купа
Спорт

Нашите биатлонисти започват стартовете за Световната купа

Късно снощи българските биатлонисти пристигнаха в Йостерзунд и днес направиха първите тренировки по състезателните трасета. В този шведски зимен център през уикенда започват първите за олимпийската зима стартове за Световната купа.

От нашия треньорски щаб съобщават, че всички национали са на линия и в добро здраве. Температурите в Швеция са малко под нулата, за следващите дни прогнозите са денонощно отрицателни, а през деня ще достигат до минус 5-6 градуса. Сняг има достатъчно, биатлонският комплекс е в отлично състояние. Според ковид изискванията на Международния съюз по биатлон (IBU) всички състезатели отново са в своеобразен „балон“, но за разлика от миналата зима сега им е позволено да са без маски на открито.

Българите ще стартират в събота в индивидуалните дисциплини 20 км. мъже и 10 км. жени и в неделя в спринтовете 10 км. мъже и 7.5 км. жени. Следващият втори кръг за Световната купа в началото на олимпийския сезон е отново в Йостерзунд седмица по-късно със спринтове, преследване и щафети. Годината ще завърши с два етапа съответно в австрийския Хохфилцен (10-12 декември) и във френския Анеси (16-19 декември), след което нашите се прибират по Коледа в България.

През януари са насрочени три кръга за ценния трофей: в германските Оберхоф и Руполдинг  и във италианския Антхолц-Антерселва , преди всички да се насочат към Пекин за олимпийските зимни игри, където биатлонът е със състезания от 5 до 19 февруари.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Ще променят ли политическата ситуация поредните предсрочни парламентарни избори?

  • Не, в парламента ще влязат същите политически сили и ситуацията ще е орел, рак и щука 38%
  • Да, 47-ият парламент ще успее да излъчи стабилно мнозинство и редовно правителство 26%
  • В парламента ще влязат още малки формации и положението ще стане още по-лошо 19%
  • Не ме интересува, писна ми от избори! 17%

Начална дата: 01.09.2021 @ 17:40 | Крайна дата: 01.10.2021 @ 17:40

Зареждане ... Зареждане ...