Quantcast
Новини Пловдив » Асеновград » Община Асеновград провери готовността на фирмите за зимния сезон
Асеновград Регион

Община Асеновград провери готовността на фирмите за зимния сезон

Част от наличната техника за поддръжката на улиците през зимата.

Община Асеновград има готовност за снегопочистването през зимния сезон. Всички машини, които ще осигуряват зимното поддържане, са в изправност. Това показа проверка, извършена от служители на Община Асеновград и на РУ-Асеновград. Не бяха открити нередности, техниката е изправна и с необходимите документи. Има сключени договори с фирмите – „КМД“ – ЕООД Пловдив, „ЕР-2009“ ООД и „Пътно почистване“ ЕООД.

Фирма „КМД“ ще поддържа почистването на уличната мрежа, като дейностите включват снегопочистване и опесъчаване на Асеновград, включително кварталите „Горни Воден“ и „Долни Воден“, със следната техника: 5 бр. автомобили за опесачаване -комбинирани за опесачаване и снегопочистване; 6 бр. само за снегопочистване; 2 бр. фадроми и 2 бр. самосвали.

„ЕР-2009“ ООД и „Пътно почистване“ ЕООД ще поддържат почистването на планинските и равнинните райони със следната техника: 5 бр. автомобили за опесачаване (комбинирани за опесачаване и снегопочистване); 11 бр. само за снегопочистване и 2 бр. фадроми. Осигурени са необходимото количество инертни материали – сол, пясък, като при необходимост общината има готовност за закупуването на допълнителни количества.

Тротоари, алеи, мостове, спирки ще бъдат почиствани от „КМД“ – ЕООД. Всяка спирка ще бъде заредена с варели с инертни материали. Централна градска част ще бъде почиствана ръчно и машинно. Всички фирми са предупредени да поддържат пред търговските си обекти, а гражданите пред домовете си.

Основните пътни артерии Пловдив – Асеновград – Смолян; Пловдив – Асеновград – Кърджали; Пловдив – Асеновград – Поповица; Пловдив – Асеновград – Първомай и Асеновград – Садово се поддържат от районна пътна служба.

Предвидени са достатъчно средства за почистване и поддържане на пътната мрежа, ако е необходимо ще се търсят допълнителни такива от Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерски съвет.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Ще променят ли политическата ситуация поредните предсрочни парламентарни избори?

  • Не, в парламента ще влязат същите политически сили и ситуацията ще е орел, рак и щука 38%
  • Да, 47-ият парламент ще успее да излъчи стабилно мнозинство и редовно правителство 26%
  • В парламента ще влязат още малки формации и положението ще стане още по-лошо 19%
  • Не ме интересува, писна ми от избори! 17%

Начална дата: 01.09.2021 @ 17:40 | Крайна дата: 01.10.2021 @ 17:40

Зареждане ... Зареждане ...