Quantcast
Новини Пловдив » Градът » Стартира Дефиле на младото вино, бог Дионисий поведе шествието по Главната в Пловдив СНИМКИ
Градът Пловдив Случка на деня

Стартира Дефиле на младото вино, бог Дионисий поведе шествието по Главната в Пловдив СНИМКИ

Стайко Стайков от Кукления театър влезе в ролята на бог Дионисий

Галина ГЕОРГИЕВА

„Здравейте, здравейте, заповядайте насам. Нека да направим едно хубаво Дионисиево шествие по цялата Главна до Стария град.“ С този призив се обърна към пловдивчани Стайко Стайков от Кукления театър. Младият актьор влезе в ролята на бог Дионисий, а малко след 13 часа стартира 13-ото издание на фестивала „Дефиле на младото вино“. Пред сградата на община Пловдив се събраха много хора, а бог Дионисий и анамбъл „Тракия“ поведоха всички винолюбители към Стария град.

В 14:00 ч. официалните гости ще приветстват участниците, а министърът на туризма Стела Балтова ще отвори първата бъчва младо вино на винарска изба – златен медалист от предходното издание.

От ОП „Организация и контрол на транспорта“ ограничават движението, престоя и паркирането на автомобили на ул. „Съборна” и „Митрополит Паисий” между 13.30 и 14.30 ч. заради откриването на дефилето.

Фестивалът, който ще се проведе от 26 до 28 ноември, тази година е под патронажа на Министерство на туризма, а организатори са „Съвет по туризъм – Пловдив“ и община Пловдив, с активно сътрудничество на ОИ „Старинен Пловдив” и Университет по хранителни технологии.

Над 250 млади вина реколта 2021-а ще бъдат представени на дефилето, сред които и френското божоле. Във фестивала ще се включат представителите на 42 винарски изби и 15 производители на храни и продукти./ПловдивПрес

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Категории

Времето

До кога ще изкара новият кабинет?

  • До напролет 35%
  • Ще изкарат цял мандат. Силата на промяната е несломима 31%
  • Не ме интересува, само да си вършат работата и да овледят инфлацията, че джобът ми се продъни 24%
  • До две години ще се изпокарат и кабинетът ще падне 10%

Начална дата: 17.12.2021 @ 10:52 | Крайна дата: 17.01.2022 @ 12:00

Зареждане ... Зареждане ...