Quantcast
Майонеза Краси
Новини от Пловдив » Здраве » COVID-19 » Гърците се редят на опашки за ваксини
COVID-19 Свят

Гърците се редят на опашки за ваксини

Властите в Гърция констатират засилен интерес към ваксинирането против ковид, след като страната въведе по-тежки ограничения за неваксинираните.  Близо 70 хиляди на ден си поставят ваксина, съобщава гръцкото здравно министрество. На много места пред центровете за ваксинация се извиват опашки.

И в Гърция вече се заговори за задължително поставяне на ваксини. Членове на Съвета за контрол на пандемията настояват да се въведе задължително ваксиниране и да бъдат тествани дори хората с поставени две дози.

Правителството все още отказва да приложи тези мерки. Премиерът Кириакос Мицотакис отхвърли и вероятността за въвеждане на локдаун. Притеснителен е високият брой граждани над 60-годишна възръст, които не са ваксинирани дори с първа доза, те са около 570 хиляди. Според 56% от гърците правителството им не се справя с пандемията.

Лекари от държавните болници в Солун протестираха с искане за незабавна мобилизация на всички медици на частна практика, както и на всички частни клиники в борбата с Covid.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Категории

Времето

Защо „умря“ ремонтът на Околовръстното шосе на Пловдив?

  • Защото бившата власт, начело с ГЕРБ, заложи капан и парите за ремонти на пътища свършиха 40%
  • Защото този обект не е приоритет на новото правителство и няма да бъде финансиран скоро, както стана със свлачището над Храбрино 30%
  • Защото свършиха парите в държавата 19%
  • Въпросът е манипулация. Пловдивските депутати ще направят всичко възможно този обект да бъде финансиран с приоритет, защото е важен за развитието на Пловдив и региона. 7%
  • Заради рязкото поскъпване на строителните материали и войната в Украйна 4%
  • Не ме интересува, аз не карам по Околовръстното. 1%

Начална дата: 11.04.2022 @ 10:16 | Крайна дата: 11.05.2022 @ 10:16

Зареждане ... Зареждане ...