Майонеза Краси
Новини от Пловдив » България » Плевнелиев: ПП и ИТН са времеви проекти, новият кабинет няма да изкара пълен мандат
България Важно Политика

Плевнелиев: ПП и ИТН са времеви проекти, новият кабинет няма да изкара пълен мандат

Росен Плевнелиев
ДА ПОМОГНЕМ НА СЕЛО ТРИЛИСТНИК!

„Продължаваме Промяната“ и „Има такъв народ“ са времеви проекти, които нямат амбицията да изграждат регионални структури и да водят истински партиен живот. Това заяви в ефира на „Офанзива“ по NOVANEWS президентът в периода 2012-2017 г. Росен Плевнелиев.

„Очевидно ПП се появи, за да обере разочарованието от ИТН и затова се позиционираха по този центристки начин. Те трябва да направят правителство, защото ако не успеят, на следващите избори ще ги чака резултатът на партията на Трифонов. Трябва да постигнат и конкретни резултати, тъй като хвърлиха много тежки обещания“, обясни Плевнелиев.

Той прогнозира, че новият кабинет няма да изкара пълния си мандат.

„Виждам морален проблем в тази четворна коалиция. Не може партия, която съществуваше под името БКП, да бъде заедно в коалиция със синовете и внуците на избитите българи. Ако Румен Радев даде свобода на политическите партии и не им се бърка, те биха изкарали около две години. В противен случай предвиждам живот до следващата пролет“, каза още той.

Росен Плевнелиев обърна внимание, че проблем пред новото правителство ще бъде намирането на средства, с които да изпълнят обещанията си и да случат промяната.

„След като имаме коалиционна програма, идва въпросът с какви хора ще напълнят държавната администрация, за да се случи дългоочакваната промяна за прозрачност и ефективност. Лесно е да се хвърлят лозунги, но да видим какви хора ще влязат в състава на новото правителство“, коментира още Плевнелиев.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Одобрявате ли пробива под Водната палата?

  • Не, проектът унищожава част от крайбрежния парк на река Марица, прекъсва велоалеите и тротоара, заплашва основите на съседните къщи и на моста за панаира 45%
  • Да, този проект е нужен, защото трафикът се разраства, а пътят за регулиране на движението в големите градове са кръстовища на две нива. 31%
  • Първо да подложим проекта на голямо общоградско обсъждане и тогава ще преценя 10%
  • Проблемът не е транспортен, а политически и всяка от страните се стреми да извлече дивиденти 8%
  • Не ме интересува 7%

Начална дата: 26.10.2022 @ 10:27 | Крайна дата: 26.11.2022 @ 11:00

Зареждане ... Зареждане ...