Quantcast
Новини Пловдив » България » Коалиционните партньори ще поискат оставката на главния прокурор Иван Гешев
България

Коалиционните партньори ще поискат оставката на главния прокурор Иван Гешев

Коалиционните партньори ще поискат оставката на главния прокурор Иван Гешев, заяви Лена Бориславова от „Продължаваме промяната“. „Защото той до този момент освен да стане повод за това да бъде осъдена България в Страсбург, не виждам да е постигнал някакви невероятни резултати в борбата с организираната престъпност или с корупцията и това е диагноза, която я поставям не аз, а цялото българско общество. Когато цялото общество не е доволно от работата ти, няма нищо по-логично от това да се оттеглиш и да поемеш отговорност. По отношение на председателя на КПКОНПИ – там сме изправени пред същата ситуация.“

Всички застават твърдо зад незабавното закриване на специализирания съд и на прокуратурата, каквито съществуват в момента, подчерта Бориславова. Не е решено все още „дали ще има някаква форма на специализация в общата структура на прокуратурата и дали тя ще бъде запазена“, поясни за БНР Бориславова.

Относно КПКОНПИ има общо разбиране за разделяне в две структури. Звеното за борба с корупцията ще бъде подсилено с допълнителни правомощия по разследване, обмислят преговарящите. Според Лена Болиславова в момента тази структура е „осакатена, събира откъслечна информация, интерпретира я услужливо и непълно и няма добри резултати накрая“.

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Категории

Времето

До кога ще изкара новият кабинет?

Покажи резултатите

Начална дата: 17.12.2021 @ 10:52 | Крайна дата: 17.01.2022 @ 12:00

Зареждане ... Зареждане ...