Новини от Пловдив » Здраве » Кипър подготвя болниците за Омикрон
COVID-19 Здраве Свят

Кипър подготвя болниците за Омикрон

COVID-19

Кипър предприема спешни мерки за готовност на болниците за реакция на фона на безпокойството от появата на новия вирус Омикрон. Под карантина с отрицателни първи тестове са 11 кипърски граждани, които са се прибрали от рисковите африкански страни.

Всички планови и неспешни операции се преустановяват, за да могат държавните болници да се подготвят за възможно увеличаване на хоспитализираните с коронавирус и особено при риска от новата мутация.

Част от пациентите в държавните болници ще бъдат преместени в частни лечебни заведения, за да се осигури леглова база и държавните болници да се справят в случай на влошаване на епидемиологичната ситуация.

Тези решения обяви здравният министър Михалис Хаджипанделас след извънредна среща в неделя. В нея участваха ръководствата и експерти от здравното министерство и Организацията на държавните здравни служби (OKYPY), както и изпълнителните директори на осемте държавни болници в страната.

„В момента по официални данни на ЕС Кипър е сред първите места по спад на хоспитализациите и искаме да запазим тази позиция”, подчерта министърът.

11 души са се прибрали в Кипър от осемте рискови за новия вирус африкански държави, за които в петък бе издадена забрана за влизания в страната. Тя не важи за кипърски и европейски граждани и техните семейства. Всички новопристигнали са дали отрицателен тест за вируса, предстои да преминат и втори тест, предава БНР.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Дондукова или Вазова да се казва градската градина зад Природонаучния музей, обновена с близо 5 млн. лева?

  • Вазова градина е най-правилното наименование. Иван Вазов е живял на съседната улица, тук е написал едни от най-забележителните си произведения. Хората са се стичали под балкона, за да го приветстват 37%
  • Както я знаят пловдивчани от създаването ѝ – Дондукавата градина. Хората са я кръстили така, защото е създадена по време на привременното управление и по препоръка на княз Александър Дондуков-Корсаков 30%
  • Не ме интересува. Нека си остане както досега без официално име – Градската градина 18%
  • Референдум. Това е най-справедливото решение. 8%
  • Капитан Бураго – Освободителя на Пловдив. Неговият паметник също е в тази градина и всяка година Пловдив му отдава почит на 16 януари, когато Бураго с отряд драгуни форсира Марица и освобождава града. 7%

Начална дата: 24.04.2024 @ 19:09 | Крайна дата: 24.05.2024 @ 19:09

Зареждане ... Зареждане ...