Quantcast
Майонеза Краси
Новини Пловдив » Регион » Игрище за минифутбол в Карлово с нова настилка, врати и осветление
Карлово Регион

Игрище за минифутбол в Карлово с нова настилка, врати и осветление

Игрището за минифутбол

Игрището за минифутбол в кв. „Полковник Димков“ в Карлово е с подменено тревно покритие, футболни врати, ограда и осветление. Предстои за пореден път да бъдат възстановени седящите места и да се монтира видеонаблюдение с цел опазване на съоръжението. Община Карлово възстановява със собствени средства игрището.

Карлово е една от първите общини в страната, в която бе изградено игрище за минифутбол по проект Mini Pitch на програма „Хеттрик“ на УЕФА. Съоръжението откри през 2005 година председателят на БФС Борислав Михайлов. В продължение на 15 години базата се ползва за пълноценна учебно-тренировъчна дейност на отборите от Детско-юношеската школа на ОФК „Левски“ Карлово, за организиране на общински и регионални състезания по мини футбол за всички възрастови групи, както и от ученици от СУ „Христо Проданов“.

Извършването на цялостен ремонт се наложи вследствие непрекъснатото използване на игрището.

В Бюджет 2022 ще бъдат заложени средства за реновиране и на футболните игрища в квартал „Иван Ночев“ и на ул. „Парчевич“. Община Карлово призовава децата и младежите, които ползват спортните съоръжения, да ги пазят, защото тяхното изграждане е скъпо и се реализира със средства от данъците, които плащат родителите.

Във връзка с отправената молба за финансово съдействие от страна на БФС в началото на м. ноември в Карлово бе изпълнителният директор Борислав Попов. Той се запозна със спортната база на ОФК „Левски“ и с условията за подготовка на Детско-юношеската школа. Футболният съюз пое ангажимент, в района на Спортен комплекс „Васил Левски“ да изгради игрище със стандартни размери изкуствено тревно покритие, седящи места и осветление. Съоръжението ще бъде ползвано за провеждане на официални футболни срещи на всички отбори от ОФК „Левски“ Карлово.

Още

Обновяват игрище за минифутбол в Карлово

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Категории

Времето

Защо „умря“ ремонтът на Околовръстното шосе на Пловдив?

  • Защото бившата власт, начело с ГЕРБ, заложи капан и парите за ремонти на пътища свършиха 40%
  • Защото този обект не е приоритет на новото правителство и няма да бъде финансиран скоро, както стана със свлачището над Храбрино 30%
  • Защото свършиха парите в държавата 19%
  • Въпросът е манипулация. Пловдивските депутати ще направят всичко възможно този обект да бъде финансиран с приоритет, защото е важен за развитието на Пловдив и региона. 7%
  • Заради рязкото поскъпване на строителните материали и войната в Украйна 4%
  • Не ме интересува, аз не карам по Околовръстното. 1%

Начална дата: 11.04.2022 @ 10:16 | Крайна дата: 11.05.2022 @ 10:16

Зареждане ... Зареждане ...