Quantcast
Новини Пловдив » Здраве » Първи случай на Омикрон в континентална Франция
COVID-19 Здраве Свят

Първи случай на Омикрон в континентална Франция

COVID-19
COVID-19

Франция днес съобщи за първия си случай на новия вариант на COVID-19 – Омикрон, предаде Ройтерс. Случаят е регистриран близо до Париж в момент, в който водещ научен съветник на правителството каза, че до края на януари Омикрон може да стане доминиращ в страната.
Здравният орган, отговарящ за департамента Ил дьо Франс (Парижка област), каза, че случаят на Омикрон е бил открит при човек, който се е завърнал от Нигерия. Миналия месец случай на новия вариант бе установен на френския остров Реюнион в Индийския океан.

Водещият правителствен научен съветник Жан-Франсоа Делфреси каза пред телевизия Бе Еф Ем, че „истинският враг“ засега все още е Делта вариантът, който се разпространява в пета вълна. „Би трябвало да наблюдаваме постепенно нарастване на варианта Омикрон, който ще измести Делта“, вероятно до края на януари, каза той. Делфреси прогнозира, че е възможно коледните празници да протекат добре, ако се предприемат стъпки за ограничаване на натоварването от варианта Делта. „Коледа не в риск, ако населението, както и хората, които отговарят за решенията, бъдат много предпазливи“, заяви той, като повтори, че социалната дистанция и третата бустерна доза ваксина са ключови оръжия.

Франция отчете близо 50 хиляди нови случая на COVID-19 за 24 часа, съобщи вчера здравното министерство. Към вчерашна дата в интензивни отделения са били настанени 1886 души, което според Делфреси все още не е пиково ниво, особено ако се сравни с втората вълна във Франция през миналата есен, когато този брой достигаше до 6-7 хиляди.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Категории

Времето

До кога ще изкара новият кабинет?

  • До напролет 35%
  • Ще изкарат цял мандат. Силата на промяната е несломима 31%
  • Не ме интересува, само да си вършат работата и да овледят инфлацията, че джобът ми се продъни 24%
  • До две години ще се изпокарат и кабинетът ще падне 10%

Начална дата: 17.12.2021 @ 10:52 | Крайна дата: 17.01.2022 @ 12:00

Зареждане ... Зареждане ...