Майонеза Краси
Новини от Пловдив » Градът » Санкция от 1 млн. лв. по Транспортния проект проваля ремонта на ул. „Даме Груев“
Градът Община Пловдив Транспорт

Санкция от 1 млн. лв. по Транспортния проект проваля ремонта на ул. „Даме Груев“

Община Пловдив
Община Пловдив
ДА ПОМОГНЕМ НА СЕЛО ТРИЛИСТНИК!

Мария МОРУНОВА

Запорираха банкова сметка на Община Пловдив заради финансови корекции по Транспортния проект. Санкцията е в размер на 905 785 лв. Тя е наложена заради нарушения, констатирани от Управляващия орган на Оперативна програма „Регионално развитие“, по която бяха отпуснати пари за модернизацията на градския транспорт в Пловдив.

Всъщност 893 131 лева е сумата, която е трябвало да плати местаната администрация, но тя е обжалвала акта в съда. С натрупаните лихви сумата е набъбнала до 905 785 лева, а заведеното дело в Административния съд в града не спира изпълнението ан сакцията. Така сметката на Община Пловдив е била запорира, след което и изтеглянето на сумата.

Сега трябва да се намерят средства в бюджета, с които да се „попълни“ непредвиденото разплащане. Това е причината кметът Здравко Димитров да входира предложение до Общинския съвет сумата да се възстанови като се вземе предвидените за ремонт на ул. „Даме Груев“. Сесията на Общиснкия съвет е на 7 декември, когато се очаква старейшините да разгледат предложението.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Одобрявате ли пробива под Водната палата?

  • Не, проектът унищожава част от крайбрежния парк на река Марица, прекъсва велоалеите и тротоара, заплашва основите на съседните къщи и на моста за панаира 45%
  • Да, този проект е нужен, защото трафикът се разраства, а пътят за регулиране на движението в големите градове са кръстовища на две нива. 31%
  • Първо да подложим проекта на голямо общоградско обсъждане и тогава ще преценя 10%
  • Проблемът не е транспортен, а политически и всяка от страните се стреми да извлече дивиденти 8%
  • Не ме интересува 7%

Начална дата: 26.10.2022 @ 10:27 | Крайна дата: 26.11.2022 @ 11:00

Зареждане ... Зареждане ...