Quantcast
Майонеза Краси
Новини от Пловдив » Градът » Санкция от 1 млн. лв. по Транспортния проект проваля ремонта на ул. „Даме Груев“
Градът Община Пловдив Транспорт

Санкция от 1 млн. лв. по Транспортния проект проваля ремонта на ул. „Даме Груев“

Община Пловдив
Община Пловдив

Мария МОРУНОВА

Запорираха банкова сметка на Община Пловдив заради финансови корекции по Транспортния проект. Санкцията е в размер на 905 785 лв. Тя е наложена заради нарушения, констатирани от Управляващия орган на Оперативна програма „Регионално развитие“, по която бяха отпуснати пари за модернизацията на градския транспорт в Пловдив.

Всъщност 893 131 лева е сумата, която е трябвало да плати местаната администрация, но тя е обжалвала акта в съда. С натрупаните лихви сумата е набъбнала до 905 785 лева, а заведеното дело в Административния съд в града не спира изпълнението ан сакцията. Така сметката на Община Пловдив е била запорира, след което и изтеглянето на сумата.

Сега трябва да се намерят средства в бюджета, с които да се „попълни“ непредвиденото разплащане. Това е причината кметът Здравко Димитров да входира предложение до Общинския съвет сумата да се възстанови като се вземе предвидените за ремонт на ул. „Даме Груев“. Сесията на Общиснкия съвет е на 7 декември, когато се очаква старейшините да разгледат предложението.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Категории

Времето

Защо „умря“ ремонтът на Околовръстното шосе на Пловдив?

  • Защото бившата власт, начело с ГЕРБ, заложи капан и парите за ремонти на пътища свършиха 40%
  • Защото този обект не е приоритет на новото правителство и няма да бъде финансиран скоро, както стана със свлачището над Храбрино 30%
  • Защото свършиха парите в държавата 19%
  • Въпросът е манипулация. Пловдивските депутати ще направят всичко възможно този обект да бъде финансиран с приоритет, защото е важен за развитието на Пловдив и региона. 7%
  • Заради рязкото поскъпване на строителните материали и войната в Украйна 4%
  • Не ме интересува, аз не карам по Околовръстното. 1%

Начална дата: 11.04.2022 @ 10:16 | Крайна дата: 11.05.2022 @ 10:16

Зареждане ... Зареждане ...