Quantcast
Новини Пловдив » Свят » Болдуин: Ако смятах, че нося вина, щях да се самоубия
Свят

Болдуин: Ако смятах, че нося вина, щях да се самоубия

„Изпитвам невероятна тъга и съжаление, но нямам вина. Някой носи отговорност за случилото се и не мога да кажа кой е, но не съм аз“, заяви актьорът Алек Болдуин в ексклузивно интервю за телевизия Ей Би Си, излъчено снощи. За пръв път той говори подробно за стрелбата на 21 октомври на снимачната площадка на уестърна „Ръст“.

Актьорът счита, че най-важното за разследването сега е да се установи кой е сложил патрона в оръжието, с което той е стрелял, и за което се е смятало, че е празно. Изстрелът уби кинооператорката Халина Хъчинс и рани режисьора Джоуел Соуза.

„Честно да си кажа, ако смятах, че нося отговорност, може би щях да се самоубия“, сподели Болдуин.

„Има само един въпрос, на който трябва да се отговори, и той е откъде се взе бойният патрон“, коментира Болдуин. Той каза още, че самата Хъчинс е поискала да насочи оръжието по посока на рамото й, преди то да гръмне. На реплика на интервюиращия журналист, че никога не трябва да се насочва оръжие към човек, Болдуин отговори, че това не важи, ако човекът е операторът на филма и му дава указания как да насочи оръжието предвид позицията на камерата.

Болдуин разказа, че едва 45 минути след нещастния случай, започнал да си дава сметка, че в оръжието е имало боен патрон и не бил сигурен в това, докато не го разпитали часове по-късно. Той мислел, че Хъчинс може да е била ударена от халосен патрон от близко разстояние или е получила инфаркт.

Запитан от интервюиращия дали кариерата му е приключила, Болдуин отговори, че вероятно е така.

Видео: ABC news

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Категории

Времето

До кога ще изкара новият кабинет?

Покажи резултатите

Начална дата: 17.12.2021 @ 10:52 | Крайна дата: 17.01.2022 @ 12:00

Зареждане ... Зареждане ...