Quantcast
Новини Пловдив » България » Христо Иванов: Няма да бъда министър, трябва да дадем път на нещо ново
България Важно Политика

Христо Иванов: Няма да бъда министър, трябва да дадем път на нещо ново

Христо Иванов

Няма да бъда министър, трябва да дадем път на нещо ново. Това заяви в 47-ия парламент пред народните представители съпрудседателят на „Демократична България“ Христо Иванов.

Искам да кажа няколко думи за надеждата. Струва ми се, че в края на тази година стигаме момент, в който можем да си позволим да говорим за надеждата. България освен множеството кризи, има огромни основания за надежда заради промените, които се случват. Ние се намираме с тежка комбинация от кризи, но отвъд тях възстановяването чрез нови модели позволява на България с необходимата амбиция да съкрати пътя, който ни е отделял от развитите общества, каза Иванов. Той постави акцент върху принципите, на които ДБ ще се опре при съставянето на мнозинство.

„Всяка власт трябва да съзнава своите ограничения. ДБ ще работи за вярата в парламентарната република. Преди да поискаме от една или друга обществена прослойка е добре да ги чуем. ДБ вярва в институциите. Няма как да изграждаме демокрация без да помним всичко онова, срещу което трябва да се борим“, каза той.

Като основен приоритет посочи съдебната реформа. Той добави, че трябва да се направи конституционна реформа в съдебната власт.Съпредседателят изрази задоволство всички парламентарни сили да се опират на законността в реториката си. Според него България се нуждае от конституционна реформа в областта на правосъдието и прокуратурата.

„Ние ще имаме принос в опазването на българското природно наследство като основа на икономическата трансформация. Ще продължим да работим за българите в чужбина да се чувстват равноправни граждани на страната ни. ДБ ще защитава геополитическата ориентация на страната към ЕС и НАТО по думите на Иванов.

„Изключително важно е да върнем децата в училищата Ще подкрепим амбициозните действия на едно бъдещо управление“, подчерта той. Иванов призова за инвестиране в българската култура.

По думите на съпрудседателя на ДБ разговорите с „Продължаваме промяната“ вървят добре, но има да се върши още много работа до подписване на коалиционно споразумение./ПловдивПрес

Още новини по темата

Каримански от ИТН: Трябва да предложим на обществото промяна

Корнелия Нинова: БСП ще бъде социалният стълб на България

Мустафа Карадайъ: ДПС ще работи за възстановяване на нормалността в политиката

Десислава Атанасова: Готови сме на разговори с всички, ще бъдем разумна опозиция

Кирил Петков: Време е за нулева толерантност към корупцията и кражбите

Радев към депутатите: Струва си да разгледате бюджета на служебния кабинет

Доц. Силви Кирилов от ИТН удари първия звънец на 47-ото НС

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Категории

Времето

До кога ще изкара новият кабинет?

  • До напролет 35%
  • Ще изкарат цял мандат. Силата на промяната е несломима 31%
  • Не ме интересува, само да си вършат работата и да овледят инфлацията, че джобът ми се продъни 24%
  • До две години ще се изпокарат и кабинетът ще падне 10%

Начална дата: 17.12.2021 @ 10:52 | Крайна дата: 17.01.2022 @ 12:00

Зареждане ... Зареждане ...