Quantcast
Новини Пловдив » Важно » Част от училищата в Пловдив връщат големите ученици на Никулден, другите – във вторник
Важно Градът Образование

Част от училищата в Пловдив връщат големите ученици на Никулден, другите – във вторник

Снимката е илюстративна

Галина ГЕОРГИЕВА

Не всички училища в Пловдив и областта ще стартират връщането в класната стая на учениците от 5. до 12. клас в понеделник, 6 декември – Никулден. Директори на професионални и профилирани гимназии са поискали това да стане във вторник.

„Става въпрос за училища, в които досега не се е провеждало тестване, защото нямат начален етап. Дадохме възможност на колегите още един ден, за да направят организацията, да се запознаят с тестовете и да са наясно във вторник сутринта с целия процес, за да не се създава напрежение“, каза пред ПловдивПрес началникът на РУО Антоанета Кръстанова.

Тя обясни, че указанието на Регионалното управление на образованието към директорите е всички, които могат да организират тестването в понеделник, да го направят. „Тези, които смятат, че имат нужда от още един ден, за да няма напрежение и при учители, и при родители, ще започнат във вторник“, коментира Кръстанова. Тя допълни, че малко над 23 000 ученици от 5. до 12. клас в града и областта ще бъдат тествани през новата седмица за първи път, тъй като родителите им са дали съгласие за това. Вече веднъж седмично ще се тестват и децата от 1. до 4. клас, които са малко над 16 000.

В четири общини учениците няма да провеждат изследвания за ковид  учениците –  Калояново, Кричим, Куклен и Първомай. Там заболеваемостта е под 250 на 100 000.

Антоанета Кръстанова уточни, че днес са получени 19 200 теста за града и областта, а отделно 42 000 теста са останали от доставените преди време за малките ученици. „Имаме достатъчно тестове, така че повече ученици да се върнат присъствено“, каза началникът на РУО.

Както ПловдивПрес съобщи от  6 декември учениците от 5. до 12. клас се връщат в клас при тестване веднъж седмично, ако има съгласие на 50% от родителите в паралелката./ПловдивПрес

Още новини по темата

МОН: Осигурени са тестовете за всички ученици за 6 декември

Връщат всички ученици в клас от понеделник, тестовете веднъж седмично

 

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Категории

Времето

До кога ще изкара новият кабинет?

  • До напролет 35%
  • Ще изкарат цял мандат. Силата на промяната е несломима 31%
  • Не ме интересува, само да си вършат работата и да овледят инфлацията, че джобът ми се продъни 24%
  • До две години ще се изпокарат и кабинетът ще падне 10%

Начална дата: 17.12.2021 @ 10:52 | Крайна дата: 17.01.2022 @ 12:00

Зареждане ... Зареждане ...