Quantcast
Новини Пловдив » Градът » Рекордно голямата ледената пързалка все по-голяма атракция за пловдивчани
Градът Пловдив Случка на деня

Рекордно голямата ледената пързалка все по-голяма атракция за пловдивчани

Кметът Здравко Димитров посети днес пързалката

„Радостно е, че все повече пловдивчани посещават ледената пързалка и тя се превръща в любимо място, където те могат да се забавляват всеки ден.“ Това заяви кметът Здравко Димитров, който днес посети най-новата атракция в града.

Преди броени дни в Пловдив врати отвори най-голямата ледена пързалка на Балканския полуостров, като подобни има само във Виена и Москва. Общата й площ е 4000 кв. м., като за първи път са изградени алеи, които влизат навътре в Цар-Симеоновата градина до фонтана Деметра, което прави карането на кънки още по-приятно.

„Всяка година ледената пързалка е все по-голяма, което е доказателство, че пловдивчани и гости от други градове обичат да карат кънки и чакат с нетърпение да я открием“, допълни още кметът.

Собственикът на пързалката Николай Денев сподели, че вече има цели групи с деца от други градове, които си запазват час.

И тази година Община Пловдив е осигурила децата от социалните домове в града да посещават пързалката безплатно.

1100 чифта кънки са на разположение на любителите на кънките, а работното време е всеки ден от 9.30 до 22.00 часа. За начинаещите се предоставят тренажори, с чиято помощ се обучават да се пързалят по леда.

Близо до съоръжението на пл. „Централен“ в момента се поставят коледни къщички. Допълнително с наближаването на празника Рождество Христово кв. „Капана“ отново ще е готов да посрещне гости, а на пл. „Стефан Стамболов“ ще има детска музикална програма.

Още

Най-голямата ледена пързалка до момента сглобяват в Пловдив
14 лева вход/час на новата ледена пързалка в Пловдив, кънки – 1 лев (ВИДЕО)

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Категории

Времето

До кога ще изкара новият кабинет?

Покажи резултатите

Начална дата: 17.12.2021 @ 10:52 | Крайна дата: 17.01.2022 @ 12:00

Зареждане ... Зареждане ...