Quantcast
Новини Пловдив » Важно » Ювентус призна, че има опасност пак да бъде изгонен от Серия А и Шампионска лига!
Важно Спорт

Ювентус призна, че има опасност пак да бъде изгонен от Серия А и Шампионска лига!

Италианският гранд Ювентус излезе с две изявления относно разследването срещу него, едно за потенциалните финансови последици от плана за увеличаване на капитала, но и друго за спортните аспекти на разследването, признавайки, че може да бъдат отново изгонени от Серия А, както и от Шампионската лига.

Бианконерите са разследвани за измамни счетоводни документи, а президентът Андреа Аниели, както и директорът Павел Недвед и бившият директор на клуба Фабио Паратичи, който сега е в Тотнъм, са под пряко разследване.

Италианската финансова полиция миналата седмица конфискува документи за трансферите от 2019 и 2020 г. на стойност 50 милиона евро, след което прокурорът в Торино заведе официално дело.

Ювентус потвърди, че на 24 ноември прокурорът на Италианската футболна федерация (FIGC) е поискал прехвърляне на финансови документи за трансфери на определени играчи, а Юве потвърди, че трансферът на Кристиано Роналдо в Манчестър Юнайтед, направен това лято, е в процес на разследване.

„Смятаме, че претърсването и изземването на документи и новини от разследването от прокуратурата не означава установяване на вина. Но съществува риск мениджърите да тълкуват новината, за да отговарят на условията за теглене на средствата си“, се казва в първото съобщение.

Това означава, че някои от акционерите на Ювентус могат да се оттеглят от увеличението на капитала, което е приток на свежи пари в клуба, а в най-лошия случай това ще означава вместо 400 милиона евро 250 милиона евро за клуба.

Във второ изявление Ювентус коментира възможните спортни последици, ако бъде признат за виновен.

„Ако резултатът от разследването е обвинителен акт и присъда, това може да има значително отрицателно въздействие върху репутацията, икономическото и финансовото състояние на компанията. Финансовата загуба ще бъде от 100 000 до 900 000 евро. Спортните последици могат да бъдат отрицателни, което означава отстраняване на Ювентус от национални и международни състезания“, се казва във второто изявление./ПловдивПрес

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Категории

Времето

До кога ще изкара новият кабинет?

Покажи резултатите

Начална дата: 17.12.2021 @ 10:52 | Крайна дата: 17.01.2022 @ 12:00

Зареждане ... Зареждане ...