Quantcast
Новини Пловдив » България » Десислава Атанасова: ГЕРБ няма да подкрепи кабинета, предложен от ПП
България Важно ИЗБОРИ 2021 Политика

Десислава Атанасова: ГЕРБ няма да подкрепи кабинета, предложен от ПП

Десислава Атанасова

Няма да подкрепим кабинета, предложен от „Продължаваме Промяната” и коалиционните ѝ партньори. Това каза пред БНР председателят на парламентарната група на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова.

„И към този момент не знаем нищо за бъдещия състав на правителството”, коментира Атанасова и допълни, че това е коалиция на ляволиберални партии. „Ние сме дясна партия, имаме нашите програми и идеология и я спазваме. Никога досега ГЕРБ не е управлявала нито с БСП, нито с ДПС”, отбеляза тя.

„Даваме си ясно сметка, че държавата ни наистина има нужда от редовно правителство, защото за всички е ясно, че два последователни парламента се провалиха в опита си да излъчат редовен кабинет и този провал беше наказан от българските граждани”, коментира още председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС.

Атанасова подчерта, че кворумът е основен ангажимент на управляващите, а не на опозицията, но ангажимент на всеки народен представител е да посещава както заседанията на комисиите, така и пленарните заседания. „Когато става дума за решения, свързани с българския национален интерес, ще подкрепяме всички добри решения”, заяви тя, като допълни, че няма да има толеранс по отношение на грешките.

Атанасова декларира, че ГЕРБ ще бъде не шумна и агресивна, а конструктивна, знаеща и изискваща опозиция. Тя допълни, че това е едно от първите условия за силно и добро управление – опозицията да бъде силна и изискваща.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Категории

Времето

До кога ще изкара новият кабинет?

  • До напролет 35%
  • Ще изкарат цял мандат. Силата на промяната е несломима 31%
  • Не ме интересува, само да си вършат работата и да овледят инфлацията, че джобът ми се продъни 24%
  • До две години ще се изпокарат и кабинетът ще падне 10%

Начална дата: 17.12.2021 @ 10:52 | Крайна дата: 17.01.2022 @ 12:00

Зареждане ... Зареждане ...