Quantcast
Новини Пловдив » Свят » Европа залята от протести срещу ограничителните мерки
Важно Свят

Европа залята от протести срещу ограничителните мерки

Хиляди хора участваха в протести през уикенда в редица градове в Европа с искане за свобода на движението. Демонстрациите се проведоха на фона на налаганите от властите ограничения върху придвижването като мярка срещу разпространението на коронавируса, предаде ДПА.
В австрийската столица Виена по данни на полицията вчера и днес са протестирали 40 000 души. Много от тях са против задължителната ваксинация срещу Ковид, която се очаква да бъде въведена от февруари. Д40 хиляди протестират в Австрия срещу covid меркитеемонстрантите носеха плакати с надписи „Не на задължителната ваксинация“ и „Исус пази децата, не ваксините“.
Властите в Италия също съобщиха за демонстрации на различни места, включително Рим, Торино и Болоня.

Около 8000 души са участвали в протести в белгийската столица Брюксел. Противниците на затягането на наложените от правителството ограничения скандираха „Свобода! Свобода!“ и носеха плакати, на които пишеше „Обединени за нашата свобода, права и нашите деца“. Шествието им стигна до централата на Европейския съюз. Някои носеха плакати против ваксините и задължителната ваксинация срещу ковид.

Когато мирните демонстранти вече се бяха разотишли, около 100 протестиращи се втурнаха към кордона на полицията за борба с безредиците, който блокираше достъпа до сградата на Европейската комисия. Те започнаха да замерят полицаите с отпадъци и други предмети и да палят пиратки, в отговор на което полицията използва водно оръдие и сълзотворен газ. Протести имаше вчера и в Берлин, Хановер, Хамбург, Потсдам и Франкфурт на Майн. Берлинската полиция съобщи, че е арестувала 58 души при демонстрации срещу ковид ограниченията в столицата.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Категории

Времето

До кога ще изкара новият кабинет?

  • До напролет 35%
  • Ще изкарат цял мандат. Силата на промяната е несломима 31%
  • Не ме интересува, само да си вършат работата и да овледят инфлацията, че джобът ми се продъни 24%
  • До две години ще се изпокарат и кабинетът ще падне 10%

Начална дата: 17.12.2021 @ 10:52 | Крайна дата: 17.01.2022 @ 12:00

Зареждане ... Зареждане ...