Quantcast
Новини Пловдив » Здраве » COVID-19 » И Канада иска задължителен тест за пристигащите в страната
COVID-19 Здраве Свят

И Канада иска задължителен тест за пристигащите в страната

Всички пристигащи със самолет в Канада ще подлежат на задължително тестване за COVID-19, независимо от ваксинационния им статус, съобщиха от пресцентъра на нашето външно министерство.

Задължителното тестване се въвежда поетапно, като на повече от половината канадски летища вече е създадена необходимата организация.

Тестът е задължителен за всички пътници, включително за притежаващите сертификат за ваксинация или преболедуване на COVID-19. Мярката няма да бъде прилагана само по отношение на гражданите, които пристигат от САЩ.

Пътниците следва да се изолират до получаване на негативен резултат от направения тест. Ако резултатът е положителен, подлежат на 14-дневна карантина.

Неваксинираните пътници, които имат право да влязат на територията на Канада съгласно канадските законови изисквания, ще бъдат изолирани в определени места за целия период на карантината.

Тези, които преминават транзитно през летищата на Канада, ще бъдат тествани при кацане, като след това ще могат да продължат пътуването си до крайната дестинация.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Категории

Времето

До кога ще изкара новият кабинет?

Покажи резултатите

Начална дата: 17.12.2021 @ 10:52 | Крайна дата: 17.01.2022 @ 12:00

Зареждане ... Зареждане ...