Quantcast
Новини Пловдив » Градът » Коледни сувенири и лакомства подредиха на благотворителен базар ученици от СУ „Черноризец Храбър“ СНИМКИ
Градът Кадър на деня Образование Пловдив

Коледни сувенири и лакомства подредиха на благотворителен базар ученици от СУ „Черноризец Храбър“ СНИМКИ

Мартин и съучениците му от от II ж клас продаваха коледни топки, елхички и лакомства, а ммочето беше сложило червена шапка и специални очила. Снимка: ПловдивПрес

Галина ГЕОРИЕВА

Красиви кледни сувенири, ръчно направени играчки и много лакомства подредиха ученици от СУ „Черноризец Храбър“ на  благотворителен базар в парк „Лаута“. Мотото на инициативата е „От деца за деца“, а събраните средства ще бъдат дарени на домовете в Пловдив за деца, лишени от родителска грижа.

Снимка: ПловдивПрес
Снимка: ПловдивПрес

„Децата много активно се включиха в изработването на сувенири и играчки, както и при приготвянето на някои от лакомствата. Имаме фирма за подаръци, направихме коледни топки, като вътре сложихме червени линтички“, каза пред ПловдивПрес Алина Борисова – майката на Мартин Бахчевански от II ж клас.

Елхички и много лакомства предлагаха Мартин и съучениците му, снимка: ПловдивПрес

На щанда  Мартин и съучениците му бяха подредили коледни елхички, коледни топки, късметчета и мини прахосмукачки. „Марти от няколко дни се вълнува и нямаше търпение да приготвим всичко“, допълни още майка му. Момчето беше сложило червена коледна шапка и специални очила, за да изглежда като джуджето на Дядо Коледа. Детето подробно обясняваше какви артикули има на щанда и на какви цени се продават.

Снимка: ПловдивПрес
Снимка: ПловдивПрес

В инициативата се включиха класните ръководители, децата и семействата на шест паралелки от II клас, както и  една от IV клас. „За нас този ден е прекрасен, вършим добро дело, защото със събраните средства от благотворителната инициатива ще помогнем на деца от социалните домове. Аз си купих питка от един щанд, картина от друг, лакомства. Всичко е много красиво, а изборът е голям“, сподели пред ПловдивПрес зам.-директорът на училището Камелия Йорданова.

Зам.-директорът на СУ „Черноризец Храбър“ Камелия Йорданова и Мирела Черняева – класна на III а клас. Снимка: ПловдивПрес

Тя обясни, че децата с трепет са очаквали днешния ден и благотворителния базар. „Учениците и родителите в СУ “ Черноризец Храбър“ са прекрасни, всяка година откликват на благотворителни акции. В училище правим много подобни инициативи“, каза г-жа Йорданова.

Класната на III а клас Мирела Черняева и нейни ученици също се включиха в благотворителния базар./ПловдивПрес

 

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Категории

Времето

До кога ще изкара новият кабинет?

  • До напролет 35%
  • Ще изкарат цял мандат. Силата на промяната е несломима 31%
  • Не ме интересува, само да си вършат работата и да овледят инфлацията, че джобът ми се продъни 24%
  • До две години ще се изпокарат и кабинетът ще падне 10%

Начална дата: 17.12.2021 @ 10:52 | Крайна дата: 17.01.2022 @ 12:00

Зареждане ... Зареждане ...