Quantcast
Новини Пловдив » Важно » Протести в Димитровград срещу замърсяване от ТЕЦ
България Важно

Протести в Димитровград срещу замърсяване от ТЕЦ

Замърсяване със серен диоксид в Димитровград изкара хората от града на протест. Според тях проблемът е в ТЕЦ „Марица 3”, която от лятото работи след дълги години в студения резерв.

Ден преди недоволството на хората ТЕЦ-ът спря работа. Според ръководството му – за планиран ремонт. Преустановяването на дейността се случва и ден, след като от регионалната екоинспекция заявиха, че вероятно от следващата седмица ще наложат принудителна мярка заради неизпълнени предписания.

Хората от Димитровград настояват ТЕЦ-ът да спре работа, защото смятат, че е основен замърсител на въздуха в града. Освен отчетените превишения на нормите за серен диоксид, местните разказват, че непрекъснато се налага да почистват терасите и автомобилите си заради изпусканите вещества от комините.От централата отричат те да са основен замърсител.

„ТЕЦ „Марица 3” спря поради планов ремонт, който предвиждаме всяка година по това време. По време на него ще се опитаме да изпълним или поне да започнем част от предписанията, наложени от РИОСВ”, обясни юрисконсултът на централата Юлиян Семерджиев, цитиран от Нова.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Категории

Времето

До кога ще изкара новият кабинет?

  • До напролет 35%
  • Ще изкарат цял мандат. Силата на промяната е несломима 31%
  • Не ме интересува, само да си вършат работата и да овледят инфлацията, че джобът ми се продъни 24%
  • До две години ще се изпокарат и кабинетът ще падне 10%

Начална дата: 17.12.2021 @ 10:52 | Крайна дата: 17.01.2022 @ 12:00

Зареждане ... Зареждане ...