Quantcast
Новини Пловдив » Градът » Тийнейджъри унищожиха украсата на елхата в „Западен“ СНИМКИ
Градът Общество Община Пловдив

Тийнейджъри унищожиха украсата на елхата в „Западен“ СНИМКИ

Димитър Колев е потресен от вандалската проява на младежите.

Тийнейджъри унищожиха част от украсата на елхата в район „Западен“. Вандалската проява е станала снощи към 19 часа. Камери са заснели хулагинските действия на младежите, а кметът Димитър Колев е потресен от случилото се.

„Съжалявам, че не мога да кача клипове, защото са непълнолетни. Щяхте да видите за какво нагло и с чувство на безнаказаност поведение играят футбол с по-големите топки от елхата, хвърлят камъни и каквото им попадне по нея и накрая повреждат осветлението“ възмути се районният кмет. Във Фейсбук той написа, че младежите са на възраст между 13 и 15 години, а  утре сутрин от 2 РУ ще свалят записите, за да издирят нарушителите.

Ето какво написа кметът на „Западен“ Димитър Колев:

Радостта от светещата Коледна елха ни трая точно един ден! Снощи към 19:00 часа група младежи на възраст между 13 и 15 години се постараха да унищожат част от украсата и да повредят осветлението на Коледната елха. Само че имаме работещи камери и те са заснели всичките им вандалски действия. Съжалявам, че не мога да кача клипове, защото са непълнолетни. Щяхте да видите за какво нагло и с чувство на безнаказаност поведение играят футбол с по-големите топки от елхата, хвърлят камъни и каквото им попадне по нея и накрая повреждат осветлението. Благодаря на гражданите, които са звъннали на полицията и така са успели да предотвратят още по-големи щети. Утре сутрин от 2 РУ ще свалят записите, за да издирят нарушителите. Убеден съм, че ще ги хванат.
Утре започваме и възстановяването на осветлението, както и да монтираме малка декоративна ограда.

Последва вълна от коментари. „Безобразие, наглост“, пише  жена под поста на кмета.

„Тези гамени да им публикуват снимките в местната преса за назидание. Да бъдат глобени солено техните родители и да не им се позволява да учат в елитни училища! Обществото ни няма нужда от такива индивиди, които унищожават! Отделно да си платят щетите!“, предлага мъж.

„Въпрос на възпитание!Тъжно и безобразно“,  казва в коментар друга жена./ПловдивПрес.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Категории

Времето

До кога ще изкара новият кабинет?

  • До напролет 35%
  • Ще изкарат цял мандат. Силата на промяната е несломима 31%
  • Не ме интересува, само да си вършат работата и да овледят инфлацията, че джобът ми се продъни 24%
  • До две години ще се изпокарат и кабинетът ще падне 10%

Начална дата: 17.12.2021 @ 10:52 | Крайна дата: 17.01.2022 @ 12:00

Зареждане ... Зареждане ...