Quantcast
Новини Пловдив » България » Кои имена се спрягат за министри в новото правителство
България Важно ИЗБОРИ 2021 Политика Посоки

Кои имена се спрягат за министри в новото правителство

Снимка: bTV

Ясно е вече разпределението на министерските места по партии, а в публичното пространство се появиха и имената на бъдещите министри в новото правителство.

Съпредседателят на „продължаваме промяната“ Кирил Петков ще бъде предложен за премиер. В бъдещия кабинет ще има четирима вицепремиери – Асен Василев от ПП, Калина Константинова от ПП, Корнелия Нинова от БСП и Борислав Сандов от „Демократична България.

Асен Василев от ПП ще бъде номиниран и за министър на финансите. Очаква се Калина Константинова, също от ПП, да поеме и ресор администрация. Лидерът на БСП Корнелия Нинова освен заместник-министър председател ще бъде вероятно и министър на икономиката и индустрията, а Борислав Сандов от ДБ – на екологията.

ПП ще предложи за министър на вътрешните работи служебният министър Бойко Рашков, а Николай Денков ще остане отново министър на образованието.

Иновациите и растежа ще поеме Даниел Лорер от ПП, а за министър на правосъдието най-вероятно ще бъде номинирана Надежда Йорданова от ДБ.

Гроздан Караджов от „Има такъв народ“ ще е номинацията за министър на регионалното развитие, съобщи bTV.

За министър на транспорта ще бъде предложен Николай Събев от ПП.

Министър на външните работи вероятно ще е Димитър Гърдев от ИТН, а министър на електронното управление – Божидар Божанов от ДБ.

Радостин Василев от ИТН пък ще бъде номиниран за министър на младежта и спорта.Неофициалната информация е, че ПП предлага професор Асена Сербезова за министър на здравеопазването.

А настоящият премиер Стефан Янев вероятно ще оглави министерството на отбраната. За министър на културата се очаква да бъде издигнат Тодор Мечкарски от ПП.

Номинацията на ИТН за министър на енергетиката вероятно ще е Александър Николов.

БСП все още изчакват със своите предложения, но се предполага, че за министър на труда и социалната политика ще бъде предложен Георги Гьоков. Министерството на туризма да оглави Христо Проданов. Кой ще оглави министерството на земеделието засега не е известно.Всички тези имена са неофициални и може да претърпят промени в последния момент./ПловдивПрес

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Категории

Времето

До кога ще изкара новият кабинет?

Покажи резултатите

Начална дата: 17.12.2021 @ 10:52 | Крайна дата: 17.01.2022 @ 12:00

Зареждане ... Зареждане ...