Quantcast
Новини Пловдив » България » Радев към БСП: Вярвам във вашата последователност, новото управление има нужда от силен социален вектор
България Важно ИЗБОРИ 2021 Политика

Радев към БСП: Вярвам във вашата последователност, новото управление има нужда от силен социален вектор

Румен Радев прие Нинова и представителите на БСП

„Вярвам във вашата принципност и последователност. БСП винаги е заставала против беззаконието и диктатурата в интерес на огромното мнозинство от хора, а не на малки овластени групи“. С тези думи Румен Радев се обърна към Корнелия Нинова и представители от социалистическата партия по време на консултациите на „Дондуков“ 2 .

„Двете служебни правителства, които назначих дадоха възможност за стабилизация в условия на криза, за скъсване с пороците на миналото, за сформиране на нов тип управление от хора с различен политически профил, но общи цели за бъдещето на България. Смятам, че подходът към съставяне на коалиционно правителство може да бъде поставен на тази основа, за излъчване на ефективно устойчиво, редовно правителство“, допълни Радев. Държавният глава подчерта, че се надява БСП ще даде принос свършеното до момента да бъде продължено.

„Обществото ни е дълбоко разделено социално с растящи неравенства и бедност, в резултат на порочния управленския модел до момента. БСП ще имат сериозен принос в решаването на тези проблеми, защото новото управление има нужда от силен социален вектор. За успеха на бъдещото управление е изключително важен въпросът за закоността и справедливостта. Проблемът в прокуратурата е както системен, така и личностен“, каза още Румен Радев и поиска да знае в каква степен това се споделя от БСП и какво са готови да предложат дза решаване на този проблем.

Корнелия Нинова заяви, че разбират отговорността, която се очаква от тях в момента и много пъти са казвали, че България се нуждае от работещ парламент и правителство.

„Положихме усилия и в разговорите в експертните групи и в продължаващите разговори с бъдещите коалиционни партньори. Дадохме своята експертиза, своята воля за промени. Разделихме своята работа на две. Спешни мерки, които веднага трябва да се приемат, с оглед на трите кризи – икономическа, социална и здравна и дългосрочното ни виждане за промяна на досегашния модел на управление и за дълбоки реформи в различни сектори. Ще положим докрай усилия да има редовен кабинет и работещ парламент. За нас най-важно е да има бюджет, да се подпомогне икономиката и да се стабилизира здравната система. Всичко това трябва да намери своето изражение в една бюджетна политика, обясни още лидерът на БСП в оставка.

Проблемът е системен и независимо от това, как се казва главният прокурор, трябва да се ограничат правомощията му. Да се закрият специализираната прокуратура и съд. Ние сме ясни и последователни във волята си за промяна на съдебната система, каза Корнелия Нинова./ПловдивПрес.

Още новини по темата

Мустафа Карадайъ: Българските граждани очакват сигурност

ДПС при президента: Страната има нужда от редовен кабинет

Десислава Атанасова: Ще бъдем знаеща, можеща и непримирима опозиция

Радев към ГЕРБ-СДС: След изборите има промяна, всички трябва да се съобразим с нея

Петков след консултациите: Очакваме да имаме 4 вицепремиери и 2 нови министерства

Радев към ПП: Времето на едноличната управленска власт приключи

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Категории

Времето

До кога ще изкара новият кабинет?

Покажи резултатите

Начална дата: 17.12.2021 @ 10:52 | Крайна дата: 17.01.2022 @ 12:00

Зареждане ... Зареждане ...