Quantcast
Новини Пловдив » Свят » Стачка за по-високи доходи в Брюксел
Свят

Стачка за по-високи доходи в Брюксел

Общонационална стачка и демонстрация срещу повишаването на цените на енергията и намаляването на покупателната способност на заплатите блокира Брюксел. По данни на полицията в демонстрацията участват общо около 6000 души.

Протестиращите носят плакати с надписи „справедливост“, „индексация на заплатите“, „да спасим климата“ или „достъпна енергия = достоен живот“. Демонстрантите хвърлят от време на време петарди и димки, но не се противопоставят на полицията, подредена по маршрута на колоната. Митингът е организиран от трите най-големи синдиката в Белгия и е разрешен от градските власти.

Настояваме за достойно заплащане. Разходите ни се увеличават, а цените на електроенергията растат все по-бързо, недоволстват протестиращите.

Демонстрацията доведе до сериозни проблеми с трафика в града. Заради протеста и стачката, работят само половината от линиите на градския транспорт. Много хора бяха принудени да преместят автомобилите си, което доведе до задръствания по главните пътни артерии на Брюксел.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Категории

Времето

До кога ще изкара новият кабинет?

Покажи резултатите

Начална дата: 17.12.2021 @ 10:52 | Крайна дата: 17.01.2022 @ 12:00

Зареждане ... Зареждане ...