Майонеза Краси
Новини от Пловдив » Спорт » Ангел Русев взе бронз в двубоя и злато в изтласкването на световното по щанги в Ташкент
Спорт

Ангел Русев взе бронз в двубоя и злато в изтласкването на световното по щанги в Ташкент

С двубой от 254 килограма, 19-годишният Ангел Русев спечели бронзов медал в двубоя в категория до 55 килограма на световното първенство по вдигане на тежести в Ташкент, Узбекистан. Българинът спечели и златен медал в изтласкването със 144 килограма, като този опит му позволи да се качи на почетната стълбичка и в общото класиране.
По-рано през годината Русев завоюва европейската титла в Москва, беше седми след изхвърлянето със 110 килограма, но в изтласкването бе над всички с успешни опити на 140 и 144 килограма. Той опита и на 147 килограма, което щеше да му донесе сребърен медал, но не успя да се справи.

Световен шампион с двубой от 260 килограма стана казахстанецът Арли Чонтей, който постигна 118 килограма в изхвърлянето и 142 килограма в изтласкването – достатъчни за второ и трето място в отделните движения. Сребърният медал отиде при Тхада Сомбоонуан от Тайланд, който изхвърли 115 килограма и изтласка 141.
Шампион в изхвърлянето със 118 килограма стана Мансур Ал Салем от Саудитска Арабия, а трети със 116 килограма се нареди турчинът Муамер Шахин, но и двамата постигнаха нули в изтласкването.

В сряда на световното първенство в Ташкент България ще бъде представена при дамите в най-леката категория до 45 килограма от европейската ни шампионка Надежда Мей-Нгуен.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България
Краси

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Одобрявате ли Община Пловдив да тегли нов заем за завършването на Колежа?

Покажи резултатите

Начална дата: 26.01.2023 @ 19:37 | Крайна дата: 09.02.2023 @ 19:37

Зареждане ... Зареждане ...