Quantcast
Новини Пловдив » ИЗБОРИ 2021 » „Възраждане“ към Радев: Ще бъдем гласът на здравия разум, зеленият сертификат да отпадне
България Важно ИЗБОРИ 2021 Политика

„Възраждане“ към Радев: Ще бъдем гласът на здравия разум, зеленият сертификат да отпадне

Румен Радев се срещна с представители на "Възраждане"

„Ще бъдем гласът на здравия разум, гласът на на българския народ. Смятаме, че проблемите на България трябва да намерят бързи решения. Намираме се в криза, започнала още в края на миналото столетие. Смятаме, че трябва да се премахне зеленият сертификат, защото той е тежка дискриминационна форма. Децата ни пък трябва да получат възможност за нормално образование, от което вече трета година са лишени“. Това заяви лидерът на „Възраждане“ по време на консултациите за съставяне на правителство при президента Румен Радев.

Държавният глава  подчерта, че участието на всяка партия в парламента е изключително важно. „Предстои на базата на консултациите, надявам се в близките дни, при подписване на коалиционно споразумение да връча мандата за съставяне на правителство на първата политическа сила. Предстоят важни решения в българския парламент, много са задачите, важно е те да бъдат приоритизирани. Важно е вие как виждате работата на новия парламент и работата с бъдещото правителство, заяви президентът Румен Радев.

„Проблемите, които има България, трябва да намерят бързи и неотложни решения, защото страната ни се намира в криза и то не от днес или вчера. Това е десетилетна криза и ще направим всичко възможно, което зависи от нас, в парламента да поставим въпросите, които смятаме за важни и належащи, за да намерят те своето решение, отвърна лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов.

След това подчерта, че трябва да се нормализира животът в страната, а противоепидемичните мерки трябва да бъде прекратени и поиска т.нар. зелен сертификат да отпадне.

„Считаме, че въпросите, които касаят разрешение, са свързани с демографската катастрофа, образованието и здравеопазването. Здравната ни система не функционира и е разрушена. Важно е да има решения за цените на тока и за българската енергетиката. За тези позиции ще търсим подкрепа от всички здравомислещи фигури и политически организации в Народното събрание. Ще търсим разговор с всеки един. Ще бъдем гласът на здравия разум, гласът на на българския народ“, завърши Костадин Костадинов./ПловдивПрес

Още новини по темата

Христо Иванов след консултациите: Трябва да има правителство, нямаме различия с ПП

Радев към ДБ: Надявам се да сложим край на този дълъг изборен маратон

ИТН след консултациите: Ще държим на почтеността в коалицията

Президентът Радев към ИТН: Доказахте, че сте част от промяната

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Категории

Времето

До кога ще изкара новият кабинет?

  • До напролет 35%
  • Ще изкарат цял мандат. Силата на промяната е несломима 31%
  • Не ме интересува, само да си вършат работата и да овледят инфлацията, че джобът ми се продъни 24%
  • До две години ще се изпокарат и кабинетът ще падне 10%

Начална дата: 17.12.2021 @ 10:52 | Крайна дата: 17.01.2022 @ 12:00

Зареждане ... Зареждане ...