Quantcast
Новини Пловдив » България » Заловиха над килограм златни накити за повече от 100 000 лева на „Капитан Андреево“
България Крими

Заловиха над килограм златни накити за повече от 100 000 лева на „Капитан Андреево“

Снимка: Агенция "Митници"

Митническите служители на „Капитан Андреево“ са задържали над 1.2 кг златни накити, съобщиха от Агенция „Митници“. На 6 декември, влекач с полуремарке с турска регистрация влиза в страната от Турция на път за Германия. Водачът – турски гражданин, представя редовни документи за превозваната стока. По метода „анализ на риска“ превозното средство е селектирано за щателна митническа проверка, при която не са констатирани нарушения. При последвалия личен преглед на шофьора, в джобовете на якето му са открити 4 пакета с 511 бижутерийни изделия – гривни, пръстени, синджири, медальони, колиета и обеци, всички от жълт метал.

Направената от вещо лице експертиза установява, че накитите са  от 14-каратово злато и са с тегло 1263.21 грама на стойност 101 056 лева. Контрабандните златни бижута са задържани. По случая е образувано досъдебно производство от разследващ митнически инспектор под надзора на Окръжна прокуратура-Хасково.

По нейно разпореждане, 43-годишният турски гражданин е привлечен към наказателна отговорност. Спрямо него е взета мярка за неотклонение „Гаранция в пари“, както и „Забрана за напускане пределите на Република България”, освен с разрешение на прокуратурата.

От началото на годината при проверки на „Капитан Андреево“ инспекторите са задържали над 170 кг златни и сребърни накити, което е 10 пъти повече в сравнение с миналата година.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Категории

Времето

До кога ще изкара новият кабинет?

  • До напролет 35%
  • Ще изкарат цял мандат. Силата на промяната е несломима 31%
  • Не ме интересува, само да си вършат работата и да овледят инфлацията, че джобът ми се продъни 24%
  • До две години ще се изпокарат и кабинетът ще падне 10%

Начална дата: 17.12.2021 @ 10:52 | Крайна дата: 17.01.2022 @ 12:00

Зареждане ... Зареждане ...