Quantcast
Новини Пловдив » Градът » Кранист уби 52-годишен общ работник, отива на съд
Градът Пловдив Съд и Прокуратура

Кранист уби 52-годишен общ работник, отива на съд

Прокуратурата в Пловдив
Прокуратурата в Пловдив

Окръжна прокуратура-Пловдив внесе обвинителен срещу 35-годишен мъж. Той е предаден на съд, защото на 16.01.2019 г. в Пловдив при извършване на разтоварване на товар с автокран, като шофьор-кранист, поради немарливо изпълнение на занятие, е нарушил няколко разпоредби, свързани с безопасността на труда, и е
причинил смъртта на 52-годишен мъж.

55-годишният мъж бил общ работник на строяща се пететажна сграда на ул. „Любен Каравелов“ в Пловдив. Той имал сключен трудов договор.

На 16 януари 2019 г. мъжът се намирал на площадка пред строежа, близо до терасите. Там имало палет с тухли, които закачил като товар за крана. По-младият мъж трябвало да го повдигне и премести на петия етаж. Въпреки че нямал видимост, той започнал да издига палета с тухлите. Когато стигнал до петия етаж, товарът блъснал фасадата на терасата. В резултат на това, една от тухлите се отчупила, паднала и ударила в областта на главата 55-годишния общ работник, поради което настъпила смъртта му.

Според събраните доказателства кранистът не се е уверил, че няма хора в работната зона на съоръжението. Той е извършил неправилни действия при управлението на крана, довели до удрянето на палета в зидарията на терасата на петия етаж, при което е паднала тухла и ударила по-възрастния мъж.

Предвиденото от закона наказание за престъплението, в което кранистът е обвинен, е лишаване от свобода от една до шест години.

Делото ще се разгледа в разпоредително заседание, насрочено от Окръжен съд-Пловдив.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Категории

Времето

До кога ще изкара новият кабинет?

Покажи резултатите

Начална дата: 17.12.2021 @ 10:52 | Крайна дата: 17.01.2022 @ 12:00

Зареждане ... Зареждане ...