Quantcast
Новини Пловдив » България » Лекарите от „Лозенец“ против превръщането й в детска болница
България Здраве

Лекарите от „Лозенец“ против превръщането й в детска болница

Колективът на болница „Лозенец“ протестира срещу решението на здравното министерство да превърне здравното заведение в детска болница. „Ние трябва да мобилизираме държавния си ресурс в сферата на здравеопазването и да се направи истинска детска болница, а не да се унищожава университетската болница на СУ“, настояваха протестиращите.

„Изключително сме разтревожени и ужасени от пресконференцията на господин Кацаров. Не мога да го нарека доктор. Това, което той прави с нашия факултет, персонал, с нашите бъдещи медици, е просто безумие. Това, което той прави, е плод на някакви негови икономически зависимости. Нашата кауза е тази болница да продължи да съществува, като многопрофилна болница. При нас учат над 1000 студенти. Освен, че те се учат, те помагат в COVID отделенията. В България има такава тенденция да се разруши нещо и след това нещо да се създаде, а то остава незавършено“, заяви деканът на Медицинския факултет към СУ – доцент Дорина Асенова.

Лекарите се оплакаха от огромния стрес, на който са подложени. „Вижте в какви условия се работи, как тези мъже и жени издържат по 12-24 часа. В тези условия министерството извършва абсолютно хаотични и необосновани промени, които нямат логика, нито медицинска, нито икономическа, нито стратегическа. Няма човек в България, който да не подкрепя изграждането на детска болница. Всички ние сме за изграждането на детска болница, но тя трябва да бъде съобразена с това, че България е 15 години в ЕС и все още не е успяла да я направи. Може би сме единствената европейска страна, без такава болница, коментираха протестиращите медици.

 

Още по темата

Кацаров: Детската болница ще е в двора на болница „Лозенец“

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Категории

Времето

До кога ще изкара новият кабинет?

  • До напролет 35%
  • Ще изкарат цял мандат. Силата на промяната е несломима 31%
  • Не ме интересува, само да си вършат работата и да овледят инфлацията, че джобът ми се продъни 24%
  • До две години ще се изпокарат и кабинетът ще падне 10%

Начална дата: 17.12.2021 @ 10:52 | Крайна дата: 17.01.2022 @ 12:00

Зареждане ... Зареждане ...