Quantcast
Новини Пловдив » България » Отново тръгва делото за наводнението в село Бисер
България Крими

Отново тръгва делото за наводнението в село Бисер

Състав на Районния съд в Харманли даде ход на наказателното дело за наводнението в с. Бисер през 2012-а година. Тогава, на 6 февруари, се скъса стената на язовир „Иваново“ и осем души се удавиха при прииждането на висока вълна в селото. Ход на делото бе даден на разпоредително заседание, съобщиха от съдебната палата в Хасково.

Подсъдима е бившият областен управител на Хасково Ирена Узунова. Тя е обвинена от прокуратурата, че в качеството си на длъжностно лице не е изпълнила задълженията си за планиране на защита при бедствия и организиране на разработването на областен план за защита при бедствия, съвместно с централната и местната власт. Също така, не е организирала и контролирала изпълнението на превантивни мерки за недопускане или намаляване на последиците от бедствия, не е осъществила необходимата организация и техническа експлоатация на язовир, и не е осъществила поддръжка и ремонтно възстановителни дейности на хидротехническо съоръжение. Обвинението е за причиняване на наводнение с жертви по непредпазливост.

Съдът насрочи делото за разпит на свидетели и вещи лица от 4 до 7 януари 2022 година. Делото ще се гледа за втори път, след като веднъж бе прекратено от съда, заради съществени нарушения на процесуалните правила. Хасковският окръжен съд обаче го върна за ново разглеждане след протест на прокуратурата.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Категории

Времето

До кога ще изкара новият кабинет?

  • До напролет 35%
  • Ще изкарат цял мандат. Силата на промяната е несломима 31%
  • Не ме интересува, само да си вършат работата и да овледят инфлацията, че джобът ми се продъни 24%
  • До две години ще се изпокарат и кабинетът ще падне 10%

Начална дата: 17.12.2021 @ 10:52 | Крайна дата: 17.01.2022 @ 12:00

Зареждане ... Зареждане ...