Quantcast
Новини Пловдив » Важно » Путин и Байдън вече говорят по видеовръзката
Важно Свят

Путин и Байдън вече говорят по видеовръзката

Снимка: ТАСС
Президентите на Русия и Съединените щати започнаха очаквания днес видеоразговор, съобщава РИА Новости. В присъствието на журналисти двамата лидери си размениха поздравления. Същинският разговор протича без присъствието на медии.

„Поздравявам ви, господин президент“, – обърна се Владимир Путин към американския си колега и направи жест на поздрав с ръка, придружен с усмивка.

„Добър ден! Радвам се да ви видя отново“, – отговори Джо Байдън и също помаха за поздрав с ръка.

Лидерите ще обсъдят най-щирок кръг от въпроси, в това число и напрежението около Украйна, разширяването на НАТО към границите на Русия и инициативата на руския лидер за гарантиране на безопасността.
По-рано днес говорителят на Путин Дмитрий Песков заяви, че в това е работен разговор в много сложен период, когато ескалацията на напрежението в Европа изисква лично обсъждане на най-високо ниво, но от това не може да се очакват някакви особени пробиви.
Според него разговорът ще продължи колкото е необходимо и няма точно определено време. Путин се включва в телемоста от резиденцията си в Сочи, където пристигна след посещението си в Индия. Двамата лидери говорят по защитена видеовръзка, предназначена за общуването на ръководствата на двете страни. Тя се използва за първи път, но е била създадена още от предните администрации. До момента каналът не е бил използван и само е подържан в техническа изправност.
Днешният разговор е петият между двамата президенти от началото на мандата на Джо Байдън. По-рано те са разговаряли три пъти по телефона, а в средата на юни проведоха среща в Женева. Тогава разговорът очи в очи продължи почти два часа и беше оценен от двете страни като конструктивен. Тази среща беше първата между двете сили от 2018 година насам.
Песков подчерта, че Владимир Путин ще говори с Байдън не от гледна точка на емоциите, а водейки се от националните интереси с намерението да изложи своите опасения пред американския си партньор, да го изслуша и да даде необходимите разяснения.
ВИДЕО: РИА Новости
ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Категории

Времето

До кога ще изкара новият кабинет?

  • До напролет 35%
  • Ще изкарат цял мандат. Силата на промяната е несломима 31%
  • Не ме интересува, само да си вършат работата и да овледят инфлацията, че джобът ми се продъни 24%
  • До две години ще се изпокарат и кабинетът ще падне 10%

Начална дата: 17.12.2021 @ 10:52 | Крайна дата: 17.01.2022 @ 12:00

Зареждане ... Зареждане ...