Quantcast
Новини Пловдив » Спорт » БГ Футбол » БФС спря правата на арестувания за милионите от магистрала „Хемус“ съдия Борислав Колев
БГ Футбол Спорт Спорт Важно

БФС спря правата на арестувания за милионите от магистрала „Хемус“ съдия Борислав Колев

Съдийската комисия към БФС спря правата на международния рефер по футзал Борислав Колев, който бе задържан като предполагаемия краен получател на парите от незаконни схеми при строителството на АМ „Хемус“.

„На свое заседание, проведено на 07.12.2021 г., Съдийската комисия при БФС взе решение да спре правата на съдиите Борислав Колев (международен съдия по футзал) и Иво Колев (международен асистент съдия) – до приключване на процесуално-следствените действия“, съобщиха от колегията. Иво Колев е брат на Борислав Колев, но до момента не е ясно как той е замесен в случая.

От събраните до този момент данни е установено, че Колее е участвал в създаването на мрежа от фирми, като набирал и мотивирал различни хора да станат фиктивни управители на тези фирми, по сметките на които били преведени част от парите, предназначени за ЛОТ-5 от АМ „Хемус“. След това той лично придружавал фиктивните управители до банков клон, откъдето те теглили парични суми и му ги предоставяли. По този начин той е получил сума в размер на 53 060 861 лева.

Борислав Колев беше задържан и обвинен на шести декември. Предстои СГП да внесе в съда искане за постоянен арест. Разследването по случая продължава.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Категории

Времето

До кога ще изкара новият кабинет?

  • До напролет 35%
  • Ще изкарат цял мандат. Силата на промяната е несломима 31%
  • Не ме интересува, само да си вършат работата и да овледят инфлацията, че джобът ми се продъни 24%
  • До две години ще се изпокарат и кабинетът ще падне 10%

Начална дата: 17.12.2021 @ 10:52 | Крайна дата: 17.01.2022 @ 12:00

Зареждане ... Зареждане ...