Quantcast
Новини Пловдив » Градът » Медици от болниците „Медлайн“ и „Централ Хоспитал“ канят обществени личности да посетят COVID отделението
COVID-19 Градът Здраве Пловдив

Медици от болниците „Медлайн“ и „Централ Хоспитал“ канят обществени личности да посетят COVID отделението

Д-р Стефан Василев

Медици от болниците „Медлайн“ и „Централ Хоспитал“ отправят покана към известни обществени личности у нас, противници на ваксините и на ограничителните мерки, да посетят интензивното отделение. Така ще имат възможността да се запознаят с обстановката в лечебното звено и със страданията на пациентите, от които лично ще чуят какво преживяват заради Ковид инфекцията.

Преди няколко дни д-р Аспарух Илиев, експерт по безопасност на ваксините, ръководител на лаборатория в Берн, Швейцария, отправи апел към българските лекари „да поканят всички водещи Ковид конспиратори, скептици и врагове на Ковид ваксините да вземат камери и да посетят интензивните отделения и моргите, да документират и после да говорят публично по темата.“

Посланието на откритото писмо на медиците  завършва с думите: „Колкото повече се пазим и помагаме взаимно, толкова по-хубаво ще се наслаждаваме на любовта и щастието.“

Ето откритото писмо на медиците от болниците „Медлайн“ и „Централ Хоспитал“:

ПОКАНА

До: Доц. Атанас Мангъров, лекар,
Румен Петков, бивш министър вътрешните работи, лидер на партия АБВ,
Костадин Костадинов, лидер на партия „Възраждане“, депутат и кандидат за президент,
адв. Елена Гунчева, депутат от партия „Възраждане“,
Тошко Йорданов, депутат от „Има такъв народ“,
Пенка Георгиева, пациентски организации „Заедно с теб“,
проф. Андрей Чорбанов, имунолог
Николай Бареков, журналист и бивш евродепутат

Уважаеми дами и господа,

От близо 2 години с колегите – лекари, медицински сестри и санитари, от болниците „Медлайн“ и „Централ Хоспитал“ водим тежка битка за живота на всеки заразен с COVID-19. Това е война с много жертви, донесла ужасни страдания на техните близки и приятели. На практика ние не сме излизали от „червените зони“ в стремежа си да спасим хора, които не са подготвени за срещата със смъртно опасен вирус.

Известна ни е позицията на редица уважавани в нашето общество личности срещу имунизационната кампания в България и против ограничителните мерки, които са единственото спасение. Наясно сме какво е въздействието на техните думи върху хората, но всеки ден виждаме и кошмарните последици от тях.

Затова решихме да се обърнем към с открито писмо и да ви поканим в „червените зони“, за да видите със собствените си очи как пациентите ни се борят за всяка глътка въздух, да усетите мъките, които преживяват, да чуете от историите им и колко съжаляват, че не са повярвали на нас – медиците. Ще ви срещнем и с почернените семейства, чието единствено желание е да върнат времето назад.

Може би, след тази визита вие ще промените своята позиция, а това би помогнало на повече хора да съхранят живота си.

При желание от ваша страна да посетите нашите COVID отделения, можете да се свържете с нас чрез телефоните на двете лечебни заведения.

С уважение: д-р Стефан Василев,
началник COVID зона в болници „Медлайн“ и „Централ Хоспитал“

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Категории

Времето

До кога ще изкара новият кабинет?

  • До напролет 35%
  • Ще изкарат цял мандат. Силата на промяната е несломима 31%
  • Не ме интересува, само да си вършат работата и да овледят инфлацията, че джобът ми се продъни 24%
  • До две години ще се изпокарат и кабинетът ще падне 10%

Начална дата: 17.12.2021 @ 10:52 | Крайна дата: 17.01.2022 @ 12:00

Зареждане ... Зареждане ...