Quantcast
Новини Пловдив » Важно » Минеков: В петък ще помолим ГЕРБ да се преместят от НДК
България Важно

Минеков: В петък ще помолим ГЕРБ да се преместят от НДК

Проф. Велислав Минеков
Проф. Велислав Минеков

Ще подготвим решение с областния управител и в петък ще помолим ГЕРБ да се преместят, защото това носи огромни загуби на НДК, обясни в кулоарите на парламента министърът на културата Велислав Минеков. За тези години НДК, сравнявайки наемите в района, губи около 6 млн. лв без лихви, добави той.

Вчера Тома Биков от ГЕРБ във връзка с анонсираното предстоящо отнемане на помещенията на централата в Националния дворец на културата заяви, че те нямат никакви задължения. И предупреди, че, ако се опитат да ги изгонят, ще се сблъскат челно със стена, защото имат много привърженици и симпатизанти.

При управлението на ГЕРБ загубата е около 90 млн. лв. и е нормално министерството да потърси всички отнети от него по някакъв начин имоти, посочи днес Минеков. Искам този дворец да си върне загубите, откраднат е паркингът, продаден е английският двор, как да работи това предприятие, по какъв начин да печели, коментира министърът. Той категорично отрече това да е израз на реваншизъм. Означава, че се завръща държавата, има закони, конституция, ще се научат да ги спазват, подчерта той.

На въпрос как гледа на това, че депутатите не са задължени да влизат в сградата на Народното събрание със зелен сертификат, Минеков отговори, че „не е толкова странно, колкото срамно, не трябва да се случва“. Той добави, че този сертификат се изисква навсякъде в чужбина и в неговото ведомство, например, се влиза със сертификат или тест.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Категории

Времето

До кога ще изкара новият кабинет?

Покажи резултатите

Начална дата: 17.12.2021 @ 10:52 | Крайна дата: 17.01.2022 @ 12:00

Зареждане ... Зареждане ...