Quantcast
Новини Пловдив » България » Минеков: Сравнявате ме с Бойко Рашков, за мен е чест
България Важно

Минеков: Сравнявате ме с Бойко Рашков, за мен е чест

Сравнявате ме с Бойко Рашков, за мен е чест, за мен е награда, аз ви благодаря. Това заяви министърът на културата Велислав Минеков в парламента по време на първото редовно заседание на новите депутати. Първата точка от проекта на програма за работа на парламента през тази седмица е изслушване на министъра на културата в служебното правителство Велислав Минеков във връзка с казуса с вестник „Труд“ и действията на изпълнителната власт.

„Като министър в парламентарна република съм съгласен, че свободата на медиите заслужава извънредно заседание на Народното събрание, но като гражданин на България и като настоящ министър на културата искам да попитам защо нямаше извънредно заседание, когато бе спрян сигналът на БНР, когато МВР и ГДБОП изземаха техника на ТВ7, защо нямаше извънредно заседание, когато беше свалено предаването на Милен Цветков, защо нямаше извънредно заседание, когато Валери Симеонов заплашваше журналисти, че ще им ритнат столчетата.

Защо нямаше извънредно заседание, когато БНТ излъчи фалшива новина за бесилки и народен съд по време на протестите през 2020 г., защо нямаше извънредно заседание, когато пред парламента биеха деца и журналисти по време на летните протести“, заяви той от парламентарната трибуна.

Йордан Цонев от ДПС упрекна председателя на Народното събрание, че не е прекъснал министъра на културата. Цонев подчерта, че днешното заседание не е извънредно, а е редовно. ДПС няма да участва в тази дискусия, отсече Цонев.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Категории

Времето

До кога ще изкара новият кабинет?

Покажи резултатите

Начална дата: 17.12.2021 @ 10:52 | Крайна дата: 17.01.2022 @ 12:00

Зареждане ... Зареждане ...