Quantcast
Новини Пловдив » Градът » Съдят турчин без книжка, пробвал да даде 200 лв. подкуп на полицаи в Пловдив
Градът Пловдив Съд и Прокуратура

Съдят турчин без книжка, пробвал да даде 200 лв. подкуп на полицаи в Пловдив

Съдебна палата Пловдив
Съдебната палата в Пловдив

Окръжна прокуратура – Пловдив предаде на съд турски гражданин, който шофирал без книжка в Пловдив и предложил подкуп от 200 лева на полицейски служители.

36-годишният Е.К. живеел в Истанбул, но за известен период през годината пребивавал в България и работел в строителството. През февруари тази година мъжът  бил за няколко дни в квартирата на свой сънародник в Пловдив.

На 27 февруари двамата се движели с лек автомобил „Опел Астра“, управляван от Е.К. Той шофирал колата, въпреки че бил неправоспособен водач и не притежавал свидетелство за управление на моторно превозно средство, пише в обвинителния акт, внесен в съда от Окръжната прокуратура.

По същото време в града се провеждала специализирана полицейска операция за подобряване на безопасността на движение. Двама служители на МВР спрели за проверка лекия автомобил на ул. „Георги Бенев“. Те поискали документите от водача Е.К. Той им предоставил само паспорта си, като станало ясно, че не притежава свидетелство за управление. За да не му бъде съставен акт за административно нарушение, Е.К. поискал от своя сънародник 200 лева назаем. Парите били пуснати в патрулния автомобил.

Служителите на МВР не взели парите и веднага уведомили дежурния разследващ полицай. Спрямо обвиняемия е взета мярка за неотклонение „гаранция“ и е наложена „Забрана да напуска пределите на Република България“.

Предстои Окръжен съд-Пловдив да насрочи разпоредително заседание по делото./ПловдивПрес

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Категории

Времето

До кога ще изкара новият кабинет?

  • До напролет 35%
  • Ще изкарат цял мандат. Силата на промяната е несломима 31%
  • Не ме интересува, само да си вършат работата и да овледят инфлацията, че джобът ми се продъни 24%
  • До две години ще се изпокарат и кабинетът ще падне 10%

Начална дата: 17.12.2021 @ 10:52 | Крайна дата: 17.01.2022 @ 12:00

Зареждане ... Зареждане ...