Quantcast
Майонеза Краси
Новини Пловдив » Градът » Тържествено запалиха светлините на коледното дърво в парк „Каменица“
Градът Пловдив

Тържествено запалиха светлините на коледното дърво в парк „Каменица“

Елхата в парк "Каменица"

Десетки гости и жители на район „Източен“ се включиха в тържественото запалване на светлините на коледното дърво в парк „Каменица “.

Обредното дърво, което тази година е 10 м., грейна в целия си блясък точно в 18.00 ч., след като всички заедно отброиха последните секунди до кулминацията, придружена от пищни фойерверки.

Кметът на район „Източен“ Иван Стоянов пожела на всички здраве и оптимизъм и сподели, че това е най-важният ден в годината за него – да види толкова усмихнати хора, приятели и деца, събрани заедно с надежда за по-добра 2022 година. Той благодари на целия си екип от районната администрация за работата в полза на жителите на на района.

След посрещнатото с овации приветствие започна празничната програма.

Новоизградената модерна сцена бе огласена от детски песни и малки коледари, изцяло в духа на настъпващите Коледни и Новогодипни празници.

За празничното настроение се погрижиха децата от Арт група „Славена“ с художествени ръководители Мирослав Караделев и Елена Сарафова. Те изпълниха едни от най-хубавите коледни песни „Коледно звънче“, “Благослов“ и „Отново е Коледа“. Истински интерес предизвикаха и малките коледари от ДГ „Наталия“ с директор Елена Василева, облечени в български народни носии, ямурлуци, калпаци и автентични геги, които поздравиха участниците и гостите с изпълнението на един от традиционните български обичаи – коледуване.

По инициатива на кмета Иван Стоянов, децата участници в програмата получиха подаръци – книжки.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Категории

Времето

Защо „умря“ ремонтът на Околовръстното шосе на Пловдив?

  • Защото бившата власт, начело с ГЕРБ, заложи капан и парите за ремонти на пътища свършиха 40%
  • Защото този обект не е приоритет на новото правителство и няма да бъде финансиран скоро, както стана със свлачището над Храбрино 30%
  • Защото свършиха парите в държавата 19%
  • Въпросът е манипулация. Пловдивските депутати ще направят всичко възможно този обект да бъде финансиран с приоритет, защото е важен за развитието на Пловдив и региона. 7%
  • Заради рязкото поскъпване на строителните материали и войната в Украйна 4%
  • Не ме интересува, аз не карам по Околовръстното. 1%

Начална дата: 11.04.2022 @ 10:16 | Крайна дата: 11.05.2022 @ 10:16

Зареждане ... Зареждане ...