Quantcast
Майонеза Краси
Новини от Пловдив » Градът » Студентите от УХТ организират „Празнувай отговорно“ за 8-а поредна година
Градът Пловдив

Студентите от УХТ организират „Празнувай отговорно“ за 8-а поредна година

Започва осмата поредна кампания на УХТ

За 8-а поредна година Студентският съвет в Университета по хранителни технологии организира Национална кампания „Празнувай отговорно“. По традиция тя стартира на 8-и декември и ще продължи до Бъдни вечер.

„Заради пандемията от COVID-19 през тази, както и през миналата година, кампанията се провежда в основната си част оналайн. По улиците в центъра на Пловдив обаче ще бъдат раздавани информационни материали с призиви към младите хора да не шофират след употреба на алкохол или ако са преуморени“, заяви председателят на Студентския съвет в УХТ Пламен Петров. Флайъри ще бъдат разпространявани по Главната улица, пред УХТ, пред Медицинския университет, в студентски общежития „Марица“. На 20 декември в двора на УХТ ще бъде поставен транспарант „Празнувай отговорно“.

Кампанията се осъществява с подкрепата на Областната дирекция на МВР в Пловдив, сектор „Пътна полиция“. С помощта на служителите на реда, членове от Студентския съвет, облечени в жълти светлоотразителни жилетки, ще спират водачи, за да ги приканят да шофират внимателно до края на месеца, пълен с най-много празници.

Според почетния председател на съвета в университета инж. Иво Финков кампанията се подкрепя от областните управи в Пловдив и Русе, от Община Пловдив, от НПСС и от БМЧК.

Тази година в студентската инициатива се включват и известни наши личности, които ще направят видеообръщения и ще отправят призиви за отговорно празнуване чрез виртуалното пространство.

Днес Студентският съвет изпрати до своите колеги поздравителен адрес по случай 8-и декември.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Категории

Времето

Защо „умря“ ремонтът на Околовръстното шосе на Пловдив?

  • Защото бившата власт, начело с ГЕРБ, заложи капан и парите за ремонти на пътища свършиха 40%
  • Защото този обект не е приоритет на новото правителство и няма да бъде финансиран скоро, както стана със свлачището над Храбрино 30%
  • Защото свършиха парите в държавата 19%
  • Въпросът е манипулация. Пловдивските депутати ще направят всичко възможно този обект да бъде финансиран с приоритет, защото е важен за развитието на Пловдив и региона. 7%
  • Заради рязкото поскъпване на строителните материали и войната в Украйна 4%
  • Не ме интересува, аз не карам по Околовръстното. 1%

Начална дата: 11.04.2022 @ 10:16 | Крайна дата: 11.05.2022 @ 10:16

Зареждане ... Зареждане ...