Новини от Пловдив » България » ГЕРБ: Решението за зеления сертификат е опасно
България

ГЕРБ: Решението за зеления сертификат е опасно

Десислава Атанасова от ГЕРБ определи като опасен прецедент решението на председателския съвет на Народното събрание депутатите да влизат без зелен сертификат или отрицателен тест в сградата на парламента.

Според Атанасова се създава двоен стандарт в обществото:

„Чудя се как е възможно изобщо да считате, че двойните стандарти и изисквания трябва да бъдат норма оттук нататък. За богопомазаните – могат да влизат без сертификат, без PCR тест, без антигенен тест, за всички останали работещи българи, които месеци наред се редяха по опашки рано сутрин, за да имат тестове, с които да посетят работните си места“.

Атанасова призова да се въведе зеления сертификат за вход за депутатите или отмяната му за всички останали сфери, в които се изисква, съгласно заповедта на здравния министър.

Лидерът на партия „Възраждане“ Костадин Костадинов се съгласи, че сградата на парламента не трябва да се използва със специален статут. Той предложи кардиналното решение дали да отпадне зеленият сертификат да се реши или от Народното събрание или на референдум:

Ние от „Възраждане“ смятаме, че най-доброто решение в случая е референдум, защото то е и най-представително и смятаме, че то е и най-законово издържано. Защото не може да позволяваме оттук насетне месеци наред да коментираме тема, която създава само и единствено проблеми. Защото тази лицемерна загриженост, която чух в декларацията на ГЕРБ, наистина не е много приятна“

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Да се премести ли Альоша от Хълма на освободителите?

  • Не, Альоша е паметник на загиналите войни във Втората световна война 55%
  • Да, паметникът е тотем на една окупационна армия 24%
  • Това е палиативен проблем, Пловдив има много по-важни проблеми за решаване 13%
  • Въпросът трябва да се постави на широко обсъждане и референдум 8%
  • Не ме интересува 1%

Начална дата: 25.01.2024 @ 18:33 | Крайна дата: 26.02.2024 @ 8:29

Зареждане ... Зареждане ...