Quantcast
Новини Пловдив » България » ГЕРБ: Решението за зеления сертификат е опасно
България

ГЕРБ: Решението за зеления сертификат е опасно

Десислава Атанасова от ГЕРБ определи като опасен прецедент решението на председателския съвет на Народното събрание депутатите да влизат без зелен сертификат или отрицателен тест в сградата на парламента.

Според Атанасова се създава двоен стандарт в обществото:

„Чудя се как е възможно изобщо да считате, че двойните стандарти и изисквания трябва да бъдат норма оттук нататък. За богопомазаните – могат да влизат без сертификат, без PCR тест, без антигенен тест, за всички останали работещи българи, които месеци наред се редяха по опашки рано сутрин, за да имат тестове, с които да посетят работните си места“.

Атанасова призова да се въведе зеления сертификат за вход за депутатите или отмяната му за всички останали сфери, в които се изисква, съгласно заповедта на здравния министър.

Лидерът на партия „Възраждане“ Костадин Костадинов се съгласи, че сградата на парламента не трябва да се използва със специален статут. Той предложи кардиналното решение дали да отпадне зеленият сертификат да се реши или от Народното събрание или на референдум:

Ние от „Възраждане“ смятаме, че най-доброто решение в случая е референдум, защото то е и най-представително и смятаме, че то е и най-законово издържано. Защото не може да позволяваме оттук насетне месеци наред да коментираме тема, която създава само и единствено проблеми. Защото тази лицемерна загриженост, която чух в декларацията на ГЕРБ, наистина не е много приятна“

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Категории

Времето

До кога ще изкара новият кабинет?

  • До напролет 35%
  • Ще изкарат цял мандат. Силата на промяната е несломима 31%
  • Не ме интересува, само да си вършат работата и да овледят инфлацията, че джобът ми се продъни 24%
  • До две години ще се изпокарат и кабинетът ще падне 10%

Начална дата: 17.12.2021 @ 10:52 | Крайна дата: 17.01.2022 @ 12:00

Зареждане ... Зареждане ...