Майонеза Краси
Новини от Пловдив » България » Възстановяват стара помпена станция, за да пуснат водата в Гърмен
България

Възстановяват стара помпена станция, за да пуснат водата в Гърмен

Трето денонощие половината села в община Гърмен са без вода. Спешни екипи работят по отстраняването на авариите и почистването на пътищата между населените места в общините Петрич, Гърмен и Хаджидимово. В Кресна и Благоевград обстановката вече се нормализира.

Три от селата в Гърмен вече имат вода, но са поставени на режим. В момента се възстановява стара помпена станция и резервоар, които могат да захранят още две населени места, съобщи кметът Феим Иса.

„Остават Марчево, Огняново и Балдево, които са вече трето денонощие без вода. Надявам се ВиК да ми докладват добри новини, тъй като се опитват да възстановят една стара помпена станция. Ако това се случи, надявам се до края на седмицата да нормализираме водоподаването към всички селища“, допълни кметът. Той обясни, че най-вероятно трасето на главния водопровод за Гърмен, който минава над река Места, ще бъде изместено. Работи се по проектиране на ново трасе за авариралата тръба, за да не виси, както досега над река Места.

Областният управител на Благоевград Николай Шушков утре ще се срещне с ресорните министри и ще поиска съдействие за възстановяване на наскъсаните диги и изграждане на защитни съоръжения по коритата на двете големи реки Струма и Места. В спешен порядък ще бъдат инспектирани опасните мостове и подпорни стени, допълни Шушков пред БНР.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България
Краси

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Одобрявате ли Община Пловдив да тегли нов заем за завършването на Колежа?

Покажи резултатите

Начална дата: 26.01.2023 @ 19:37 | Крайна дата: 09.02.2023 @ 19:37

Зареждане ... Зареждане ...