Майонеза Краси
Новини от Пловдив » България » Обстановката: В Смолянско все още без ток
България Важно Неделино Регион Рудозем Смолян

Обстановката: В Смолянско все още без ток

Десетки населени места в област Смолян продължават да са без електрозахранване, като някои от тях нямат ток вече трети ден. Причината са скъсани електропроводи след проливните дъждове и тежкия сняг впоследствие, който причини аварии.

В община Смолян около 40 населени места са с нарушено електрозахранване, в община Мадан – 17, в община Девин село Селча е без ток, в община Рудозем – селата по цялото Елховско корито, а горната част на Баните все още е с прекъснато електричество.

„Пълна мобилизация има на екипите по възстановяване на нормалния ритъм на живот“, каза пред БНР зам.-кметът на община Смолян Марияна Цекова.

Кметът на община Баните Павлин Белчев настоява за спешна среща при областния управител Стефан Сабрутев. От 16-те населени места в общината в 13 няма ток, а в 11 – обхват на мобилните мрежи. „Всичко започва от просеките. Считам, че те трябва да бъдат доста по-широки, за да може да не се допуска едно паднало дърво върху жиците да води до липса на захранване. По отношение на тези просеки, отговорни са както EVN, така и Горкото стопанство. Настояваме и регионалните мениджъри на мобилните оператори също да участва в тази среща“, заяви Белчев.
„И днес продължават възстановителните дейности в бедстващата община Рудозем, паралелно с тях огледите и описването на щетите“, каза кметът Румен Пехливанов. В няколко населени места в региона има проблеми с водоподаването.

Все още е в сила забраната за движение на тежкотоварни автомобили с маса над 12 тона в цялата област Смолян.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Категории

Времето

Защо „умря“ ремонтът на Околовръстното шосе на Пловдив?

  • Защото бившата власт, начело с ГЕРБ, заложи капан и парите за ремонти на пътища свършиха 40%
  • Защото този обект не е приоритет на новото правителство и няма да бъде финансиран скоро, както стана със свлачището над Храбрино 30%
  • Защото свършиха парите в държавата 19%
  • Въпросът е манипулация. Пловдивските депутати ще направят всичко възможно този обект да бъде финансиран с приоритет, защото е важен за развитието на Пловдив и региона. 7%
  • Заради рязкото поскъпване на строителните материали и войната в Украйна 4%
  • Не ме интересува, аз не карам по Околовръстното. 1%

Начална дата: 11.04.2022 @ 10:16 | Крайна дата: 11.05.2022 @ 10:16

Зареждане ... Зареждане ...