Майонеза Краси
Новини от Пловдив » Важно » Пуснаха под гаранция шпионите в „Арсенал“
Важно Съд и Прокуратура

Пуснаха под гаранция шпионите в „Арсенал“

ДА ПОМОГНЕМ НА СЕЛО ТРИЛИСТНИК!

Апелативен съд – Пловдив отмени определението на Окръжен съд – Стара Загора, с което е оставено без уважение искането на тримата обвиняеми за шпионаж в „Арсенал“ за изменение на взетите им мерки за неотклонение „задържане под стража“ и определи на всеки от тримата мярка за неотклонение парична гаранция от по 10 000 лева. Обяви, че ще бъдат освободени от ареста след внасяне на определените размери на гаранциите.

Пловдивският апелативен съд сподели преценката на Окръжен съд – Стара Загора за обосновано предположение за извършване на деянията, за които обвиняемите са привлечени към наказателна отговорност. Изложи кратък анализ на доказателствата, от които това предположение се извежда.

Прие, че не е налице опасност от извършване на престъпление, ако тримата обвиняеми бъдат освободени предвид тяхното чисто съдебно минало, установен социален статус и добри характеристични данни. По отношение на опасността от укриване намери, че е с невисок интензитет и успешно би била елиминирана с мерки за неотклонение „парична гаранция“.

Срещу съпрузи с руско гражданство, и синът им, който е с литовско гражданство, са повдигнати по пет обвинения – за неправомерно осъществяване на достъп до информационна система, съдържаща информация представляваща защитена тайна; за копиране и изтриване на компютърни данни, представляващи конструктивни данни и разработки; за притежание на взривно вещество; за транспортиране на технологии с двойна употреба, представляващи конструктивни и технологични документи. Петото обвинение е за кражба на неустановена дата и месец през 2021 г. до 5.10.2021 г. в Казанлък, когато съпругът, в качеството си на длъжностно лице – ръководител направление „Кумулативни боеприпаси“ към „Арсенал“АД – Казанлък, като се е възползвал от служебното си положение, в условията на продължавано престъпление, в съучастие като извършител с другите двама обвиняеми, е отнел чужди движими вещи.

Определението на Апелативен съд – Пловдив и окончателно.

Още

Арестуваха руснак и двама литовци, изнесли важни документи от завод „Арсенал“
Постоянен арест за шпионите в „Арсенал“

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Одобрявате ли пробива под Водната палата?

  • Не, проектът унищожава част от крайбрежния парк на река Марица, прекъсва велоалеите и тротоара, заплашва основите на съседните къщи и на моста за панаира 45%
  • Да, този проект е нужен, защото трафикът се разраства, а пътят за регулиране на движението в големите градове са кръстовища на две нива. 31%
  • Първо да подложим проекта на голямо общоградско обсъждане и тогава ще преценя 10%
  • Проблемът не е транспортен, а политически и всяка от страните се стреми да извлече дивиденти 8%
  • Не ме интересува 7%

Начална дата: 26.10.2022 @ 10:27 | Крайна дата: 26.11.2022 @ 11:00

Зареждане ... Зареждане ...