Новини от Пловдив » България » Нинова: Бизнесът с компенсация за тока през декември
Бизнес Бизнес под карантина България

Нинова: Бизнесът с компенсация за тока през декември

„Бизнесът ще получи компенсация за цената на тока през декември“, съобщи вицепремиерът Корнелия Нинова, след среща с работодателските организации. Бизнесът настоя за компенсация от 217 лева на мегаватчас за декември при 110 лева за ноември. „От началото на януари работодателите предлагат помощта да бъде в размер на 75% от разликата между борсовата и прогнозната цена на КЕВР“, съобщи Васил Велев от Асоциацията на индустриалния капитал. Той се аргументира с непрекъснатото нарастване на цените, като за пример посочи утрешната на борсовия пазар от 670 лева за мегаватчас.

„Средства за компенсиране на потребителите на еленергия има и те са в България. Те се трупат като свръхпечалби при енергопроизводителите. И това са такива числа, каквито никога не са се случвали. Само за един месец, например, АЕЦ „Козлодуй“ при тези нива би спечелил от порядъка на 600 милиона лева за един месец“, допълни Велев.

Вицепремиерът и министър на икономиката Корнелия Нинова заяви: „Аз лично съм привърженик на мораториума, защото смятам, че така помагаме на домакинствата и на семействата, но такъв мораториум трябва да върви заедно с компенсаторни мерки за българската икономика, за българските фирми“. Нинова съобщи още, че ще продължат и мерките в подкрепа на бизнеса „60 на 40“ и „80 на 20“.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Да се премести ли Альоша от Хълма на освободителите?

  • Не, Альоша е паметник на загиналите войни във Втората световна война 55%
  • Да, паметникът е тотем на една окупационна армия 24%
  • Това е палиативен проблем, Пловдив има много по-важни проблеми за решаване 13%
  • Въпросът трябва да се постави на широко обсъждане и референдум 8%
  • Не ме интересува 1%

Начална дата: 25.01.2024 @ 18:33 | Крайна дата: 26.02.2024 @ 8:29

Зареждане ... Зареждане ...