Новини от Пловдив » Градът » Доброволци на БЧК с подаръци за пациентите в ковид отделенията
Градът Пловдив Случка на деня

Доброволци на БЧК с подаръци за пациентите в ковид отделенията

Младите доброволци посетиха първо МБАЛ "Св. Мина"

Доброволци на Българския младежки червен кръст – Пловдив дариха хранителни пакети на пациентите в ковид отделенията в МБАЛ „Св. Мина“ и МБАЛ „Св. Пантелеймон“.

Жестът на съпричастност идва точно преди най-светлите християнски празници, като младежите от организацията са подготвили торбички с плодове, както и лично изработени от тях картички, за всички лекуващи се от ковид в двете общински болници.

Първите дарения бяха връчени на директора на МБАЛ „Св. Мина“ проф. Петър Петров, в присъствието на зам.-кмета по здравеопазване Анести Тимчев и директора на БЧК Таня Георгиева.

„Да носиш в себе си доброто, да даваш на болния здраве, а на нещастния – щастие е най-истинската човешка роля в този живот. БЧК представлява една вечна в добрините си организация и се гордея, че такива деца като вас растат в този град и ще бъдат следващите, които ще го развиват. Този свят ще бъде по-добър благодарение на вас.“ С тези думи зам.-кметът Тимчев се обърна към младите доброволци и им пожела да бъдат здрави и много успешни.

„Деца, сърдечно ви благодаря, че сте тук в този предпразничен момент. За нас вашата помощ значи изключително много, защото за болните, които в момента се лекуват, всеки един малък жест и внимание са изключително важни“, заяви директорът на МБАЛ „Св. Мина“ проф. Петър Петров и поднесе специални благодарности към Община Пловдив и Таня Георгиева за съвместната работа.

Директорът на БЧК също поздрави младежите. „Пожелавам ви догодина, когато тази кампания тръгне отново, да можем да влизаме в детските клиники и да прегръщаме децата. Ще се излекуваме като нация само с тази положителна енергия“, бяха нейните думи.

Инициативата на БЧК е под надслов „Коледен дар – здраве“, а освен нея младежите участват и в още една благотворителна кампания на организацията – „Кутии на приятелството“. По време на нея учениците ръчно изработват подаръци в училище, които след това БЧК дарява на деца, които по Коледа ще останат в болничните отделения. Подаръците ще бъдат раздадени на децата в Детска клиника при УМБАЛ „Свети Георги“, Клиниката по детска хирургия и в детското отделение на УМБАЛ „Пловдив“.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Дондукова или Вазова да се казва градската градина зад Природонаучния музей, обновена с близо 5 млн. лева?

  • Вазова градина е най-правилното наименование. Иван Вазов е живял на съседната улица, тук е написал едни от най-забележителните си произведения. Хората са се стичали под балкона, за да го приветстват 37%
  • Както я знаят пловдивчани от създаването ѝ – Дондукавата градина. Хората са я кръстили така, защото е създадена по време на привременното управление и по препоръка на княз Александър Дондуков-Корсаков 30%
  • Не ме интересува. Нека си остане както досега без официално име – Градската градина 18%
  • Референдум. Това е най-справедливото решение. 8%
  • Капитан Бураго – Освободителя на Пловдив. Неговият паметник също е в тази градина и всяка година Пловдив му отдава почит на 16 януари, когато Бураго с отряд драгуни форсира Марица и освобождава града. 7%

Начална дата: 24.04.2024 @ 19:09 | Крайна дата: 24.05.2024 @ 19:09

Зареждане ... Зареждане ...