Новини от Пловдив » Важно » Заловиха стрелеца по автобусите в Пловдив
Важно Градът Съд и Прокуратура

Заловиха стрелеца по автобусите в Пловдив

Чавдар Грошев

16-годишен ученик от елитно пловдивско училище е задържан за 24 часа за стрелбата по автобуси в Пловдив в събота. Момчето няма други прояви. Това съобщи на извънреден брифинг районният прокурор Чавдар Грошев.

По думите му момчето с още 3-ма 16-годишени в събота се уговорили да се видят на площадка, водеща до Античния театър, където да се видят, да хапнат и да пият безалкохолно. Единият извадил газов пистолет, за да покаже колко далеч може стреля, произвел 10-ина изстрела по преминаващите автомобили. 3 от сачмите уцелили автобуси на грдаския транспорт.

Няма готова експертиза какви са щетите по автобусите, но по предварителни данни са за 800 до 1000 лв. за счупено стъкло.

„Не е ясно как момчето се сдобило с оръжието, защото сменя версиите си. Според една от тях го е купил от магазин с чужда лична карта“, обясни Грошев и апелира за промяна в закона, която да не позволява свободното купуване на газови оръжия.

„В Районна прокуратура сме обезпокоени от зачестилите прояви на малолетни и непълнолетни в последните дни. Имаше деца на по 10-12 години, които редяха камъчета по релси, за да видят какво ще стане като мине влакът. Апелирам родителите да възпитават децата си, да не оставят тази функция на прокуратурата“, заяви от своя страна говорителят на Районна прокуратура Атанас Илиев.

Още

Стреляха по три автобуса от градския транспорт в Пловдив
Издирват стрелеца, потрошил три автобуса в центъра на Пловдив
Стреляли и с „Калашников“ по градските автобуси в Пловдив
Деца редят камъни по релсите в село Поповица, разкриха ги от видео

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Дондукова или Вазова да се казва градската градина зад Природонаучния музей, обновена с близо 5 млн. лева?

  • Вазова градина е най-правилното наименование. Иван Вазов е живял на съседната улица, тук е написал едни от най-забележителните си произведения. Хората са се стичали под балкона, за да го приветстват 37%
  • Както я знаят пловдивчани от създаването ѝ – Дондукавата градина. Хората са я кръстили така, защото е създадена по време на привременното управление и по препоръка на княз Александър Дондуков-Корсаков 30%
  • Не ме интересува. Нека си остане както досега без официално име – Градската градина 18%
  • Референдум. Това е най-справедливото решение. 8%
  • Капитан Бураго – Освободителя на Пловдив. Неговият паметник също е в тази градина и всяка година Пловдив му отдава почит на 16 януари, когато Бураго с отряд драгуни форсира Марица и освобождава града. 7%

Начална дата: 24.04.2024 @ 19:09 | Крайна дата: 24.05.2024 @ 19:09

Зареждане ... Зареждане ...