Новини от Пловдив » Градът » Червенокръстци с коледни дарове за малките пациенти на УМБАЛ Пловдив
Градът Пловдив Случка на деня

Червенокръстци с коледни дарове за малките пациенти на УМБАЛ Пловдив

Три Снежанки изпрати днес Дядо Коледа да зарадват малките пациенти в УМБАЛ Пловдив с подаръци – играчки, направени специално от джуджетата за Детското отделение.

Посланици на доброто станаха Диляна Малакова, Нели Петрова и Мария Димитрова от младежката организация на БЧК. „Много искаме в тази тежка пандемия от COVID-19 да зарадваме болните деца, на които ще се наложи да прекарат празника в лечебното заведение, и да им създадем весело настроение“, каза Диляна.

Играчките бяха приети от старшата сестра в Детско отделение Нели Мазникова и от педиатъра д-р Катерина Москова. Минути след това бяха дадени на децата, чиито очи веднага заблестяха от радост. „БЧК направи малките ни пациенти радостни и щастливи, накара ги да забравят, че са болни и им вдъхна вяра, че има Дядо Коледа, т.е. че доброто съществува“, заяви д-р Москова.

Д-р Москова благодари на младите активисти от БЧК. „Признателни сме за милия жест и за вниманието към болните деца, а най-много за желанието да бъдат ощастливени в труден за тях момент“, каза тя. Лекарката отправи сърдечни пожелания към момичетата да бъдат здрави и да продължават да творят добри дела.

БЧК е хуманитарна организация, която години наред не спира да полага грижи за болни и страдащи, чудесно е, че в благотворителните кампании се включват млади хора, които умеят да проявяват милосърдие и съпричастност, заявиха от ръководството на УМБАЛ Пловдив.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Дондукова или Вазова да се казва градската градина зад Природонаучния музей, обновена с близо 5 млн. лева?

  • Вазова градина е най-правилното наименование. Иван Вазов е живял на съседната улица, тук е написал едни от най-забележителните си произведения. Хората са се стичали под балкона, за да го приветстват 37%
  • Както я знаят пловдивчани от създаването ѝ – Дондукавата градина. Хората са я кръстили така, защото е създадена по време на привременното управление и по препоръка на княз Александър Дондуков-Корсаков 30%
  • Не ме интересува. Нека си остане както досега без официално име – Градската градина 18%
  • Референдум. Това е най-справедливото решение. 8%
  • Капитан Бураго – Освободителя на Пловдив. Неговият паметник също е в тази градина и всяка година Пловдив му отдава почит на 16 януари, когато Бураго с отряд драгуни форсира Марица и освобождава града. 7%

Начална дата: 24.04.2024 @ 19:09 | Крайна дата: 24.05.2024 @ 19:09

Зареждане ... Зареждане ...