Майонеза Краси
Новини от Пловдив » Регион » Павел Михайлов и министър Георги Гьоков обсъдиха социалните проекти на община „Родопи“
Регион Родопи

Павел Михайлов и министър Георги Гьоков обсъдиха социалните проекти на община „Родопи“

Социалният министър Георги Гьоков и кметът на "Родопи" Павел Михайлов
  • Павел Михайлов: Общината не спира да работи в полза на хората

В първия работен ден след новогодишните празници кметът на община „Родопи” Павел Михайлов проведе работна среща с министъра на труда и социалната политика Георги Гьоков. Двамата обсъдиха адмистративните услуги в сферата на социалното обслужване на населението и проектите, по които Община „Родопи” работи. Основен акцент върху дискусията с министър Гьоков бе възможността да се продължат и разширят услугите по социалните проекти на общината.

Павел Михайлов благодари на министъра за подкрепата и заяви, че развитието на социалните дейности е сред основните приоритети на Община „Родопи”. По време на срещата бяха обсъдени текущите проекти, които общината изпълнява – Програмата за заетост и обучение на хора с трайни увреждания, „Патронажна грижа +”, „Топъл обяд”, Механизма за лична помощ и най-новата делегирана от държавата дейност – Асистентска подкрепа за хора над 65-годишна възраст и лица с увреждания, без чужда помощ.

„Отношението на обществото към хората в неравностойно положение е мерило за неговата интелигентност и зрялост. В община „Родопи” има създадени добри условия и имаме добри перспективи в социалната област. Ангажирани са много хора с добър капацитет и квалификация, смятаме да разширим периметъра на предоставените социални услуги. Няма да оставим в нужда съгражданите ни”, заяви кметът Павел Михайлов.

След срещата министър Георги Гьоков увери кмета, че държавата ще продължи да оказва помощ на общините и потвърди ангажимента тези услуги да се развиват през този мандат и броят им да нарасне./ПловдивПрес

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Категории

Времето

Да има ли ограничение от 3 часа за паркиране на коли на инвалиди в Синя зона?

Покажи резултатите

Начална дата: 09.08.2022 @ 14:44 | Крайна дата: 09.09.2022 @ 14:44

Зареждане ... Зареждане ...