майонеза „Краси“
Новини от Пловдив » България » Радев: Повече прозрачност в процедурите по доставка на отбранителна техника и оборудване
България Важно

Радев: Повече прозрачност в процедурите по доставка на отбранителна техника и оборудване

Повече прозрачност в процедурите по доставка на отбранителна техника и оборудване иска президентът Румен Радев. В интервю за вестник „Българска армия“ Радев уверява, че проектобюджетът за отбрана гарантира финансирането на армията. Президентът посочва, че освен трите основни проекта за модернизация, е нужно и осигуряване на системите за противовъздушна отбрана, за наблюдение и обработка на информацията, но това върви с призив да прозрачност. Която трябва да е във фокуса на работата министерството, заедно с мотивацията на военните, казва президентът.

Румен Радев очаква Министерският съвет да приеме Инвестиционния план до 2032 година. Заради дългосрочната политическа ангажираност е важно е проектът да бъде представен и обсъден и в парламентарните комисии по отбрана и по бюджет и финанси, казва още държавният глава. И допълва, че „са налице условия за изпълнение на заложените параметри в „Националния план за повишаване на разходите за отбрана на 2% от брутния вътрешен продукт“, без това да засяга други сфери.

Според Румен Радев е важно 20% от разходите да отиват за съвременно въоръжение и техника. България може да се възползва и от програмите на ЕС и НАТО за придобиване на отбранителни способности. Президентът припомня, че няма как страната ни да укрепи сигурността си и своя принос към общата отбрана, без придобиването на съвременни национални отбранителни способности.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България
Краси

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Ще има ли правителство, или отиваме на нови парламентарни избори наесен?

  • Не, няма да има редовен кабинет 51%
  • Да, ГЕРБ-СДС ще успее да излъчи кабинет с участието на ПП-ДБ и ДПС 21%
  • Не ме интересува, и сега има правителство, което се справя 15%
  • Ще има редовен кабинет с втория мандат на ПП-ДБ, а ГЕРБ ще го подкрепи 13%

Начална дата: 03.04.2023 @ 19:35 | Крайна дата: 03.05.2023 @ 20:32

Зареждане ... Зареждане ...